Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Önümüzdeki dönemde var olan festivallerimizi daha da zenginleştirerek, festival takvimimize özel temalarda çalışacağımız festivalleri ekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Uzun senelerdir atıl vaziyette kalan Çelik Palas ek otel yapısını yıkarak şehir silüeti üzerindeki olumsuz etkiyi kaldırdıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Çekirge Teras Sosyal ve Kültürel Tesis, Bursa’ya hayat verecek. İnşaat çalışmaları devam eden ve önümüzdeki yıl içerisinde tamamlayacağımız projemizle ‘Modern Sanat Müzesi, Akıllı Şehircilik İnovasyon Merkezi, Hayat Boyu Sağlık Merkezi, spor alanları, kütüphane, E-spor ve Dijital Gençlik Merkezi, kültür-sanat atölyeleri gibi çağdaş kullanımları panoramik Bursa manzarası eşliğinde halkımızın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

Senelerce şehre hizmet eden fakat ekonomik ömrünü doldurduğu için yıkımı yapılan Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda çalışmaların temel atma töreniyle birlikte başladığını söyleyen Başkan Aktaş, Düzenlediğimiz yarışmayla elde edilen proje doğrultusunda 18 bin 900 metrekare inşaat alanlı, 3 bin 100 seyirci kapasiteli tüm birimleriyle kompleks halde yeni Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu önümüzdeki dönemde aynı yerinde şehrimizin hizmetine sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kadınların sağlıklı bir yaşamın yanı sıra sosyalleşebilecekleri alanlar oluşturacaklarını belirten Başkan Aktaş, “Bu doğrultuda ‘Kadın Sağlıklı Yaşam Merkez’leri oluşturacağız. Büyükşehir belediyesi olarak spor tesislerimizle şehrimizin dört bir yanında her yaştan insanımızı sporla buluşturmaya devam ediyoruz. Şehrimizin batı bölgesine artan talepler doğrultusunda yeni bir spor kompleksi kazandırıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bursa’da off-road, enduro, drift, tuning, moto cross gibi motor sporlarına olan rağbetin her geçen gün arttığını gözlemlediklerini anlatan Başkan Aktaş, “Bu sporların düzenli, güvenli ve nitelikli bir şekilde yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan ‘Motospor Kompleksi’ni de şehrimize bu dönemde kazandıracağız.” dedi.

Geçtiğimiz dönemde İznik’te düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nın vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Aktaş, “Okçuluk, binicilik, mas güreşi, matrak gibi geleneksel spor dallarına yönelik eğitim kampı şeklinde hizmet verecek ‘Ata Sporları Kamp Merkezi’ni de İznik Gölü kenarında devreye alıyoruz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı