İSTANBUL (AA) - Hepsiburada, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından geçen bir haftalık süreç içinde şirketin ve tüm paydaşlarının katkılarıyla toplam 115 milyon TL değerinde yardımı bölgeye ulaştırdı.

Hepsiburada'dan yapılan açıklamaya göre, depremin ilk saatlerinden itibaren felakette zarar gören vatandaşlara yardım eli uzatmak için harekete geçen Hepsiburada, AFAD ve kamu kurumları koordinasyonunda ve farklı sivil toplum kurumlarıyla iş birliği içinde pek çok çalışmayı hayatta geçirdi.

Depremin ilk saatlerinde yardım malzemeleri taşıyan tırları bölgeye gönderen Hepsiburada, ayrıca site üzerinden de yardım kampanyaları düzenledi.

Hepsiburada depremin gerçekleşmesinden bu yana geçen bir haftalık süreç içinde şirketin ve tüm paydaşlarının katkılarıyla toplam 115 milyon TL değerinde yardımı bölgeye ulaştırdı.

250 binin üzerinde kullanıcı Hepsiburada platformu üzerinden, Ticaret Bakanlığı'nın başlattığı "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" kapsamında ve AFAD koordinasyonunda bölgeye dağıtılacak 1,2 milyon ürün satın aldı, AFAD, Kızılay, AHBAP ve AKUT iş birliğiyle sunulan 220 bin dijital destek kartıyla yardım kampanyalarına destek oldu.

Deprem Yardımlaşma Seferberliği kapsamında Hepsiburada müşterilerinin verdiği siparişlerin yüzde 90'ı deprem bölgesine teslim edildi.

- Lojistik imkanlarını seferber etti

HepsiJET Adana deposunu dağıtım ve koordinasyon merkezine çeviren şirket, yardım kampanyaları kapsamında Hepsiburada'nın ve paydaşlarının afet bölgesine ulaştırmak istedikleri ürünleri taşıyan tırlarıyla sürekli olarak deprem bölgesine sevkiyat ve dağıtıma devam etti.

Ayrıca farklı şehirlerdeki daha küçük araçlarını da depremzedelere yardım malzemelerini doğrudan iletebilmek üzere bölgeye sevk etti.

Bölgede yaptığı çalışmalar sonrasında 120 aracı ve lojistik ağıyla yardım malzemelerinin depremzedelere doğrudan dağıtımına başlayan Hepsiburada, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya, Adana, İskenderun ve Gaziantep'e yardım malzemelerini ulaştırdı.

Çeşitli STK, belediye ve kamu kurumlarının lojistik ve dağıtım ihtiyaçları için tırlarıyla destek vererek, ihtiyaç duyulan sarf malzemelerini ve yardım ürünlerini bölgeye aktaran ve dağıtan Hepsiburada, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 12 tırla bölgeye jeneratör, kırıcı alet, elektrik malzemesi, çadır, ekmek, su gibi ihtiyaçların taşınmasını ve dağıtımını sağladı.

- Hepsiburada çalışanlarından depremzedelere destek

1500 çalışanını "deprem seferberliği" çalışmalarına yönlendiren Hepsiburada, depremden zarar gören yurttaşların yaralarını sarmak için çeşitli projeler hayata geçirdi.

Bunun yanı sıra Hepsiburada çatısı altında düzenlenen yardım hareketi kapsamda Hepsiburada çalışanları toplam 1,5 milyon TL değerinde bağış gerçekleştirdi.

Şirket olarak yaptığı katkı ve yardım malzemesi gönderimleriyle Hepsiburada ve çalışanlarının bölgeye yaptığı yardımın toplam değeri 5 milyon TL'yi aştı.