Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 10 binin üzerinde nüfusa yaklaşan Yakut Mahallesi’nin şehirle bütünleşmesine ve etrafındaki mahallelerle birlikte çok daha kolay ulaşım imkanına kavuşmasına yönelik sürdürdüğü projede sona yaklaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Yakut Mahallesi’nde artan yapılaşma oranı ve buna bağlı olarak artan nüfusun ulaşım sorununun büyükşehir belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) iş birliğiyle gerçekleştirilen yatırımlarla çözüme kavuştuğunu ifade etti.

Konforlu ulaşım ile birlikte şehrin kuzeyindeki Yakut Mahallesi’nin Kocasinan Bulvarı üzerinden şehrin merkezi ile bütünleştirilmesi amacıyla üst geçit köprüsü çalışması başlattıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, stratejik öneme sahip köprünün inşaatının tamamlandığını, asfaltlama çalışmalarının başladığını kaydetti.

Yakut Mahallesi’nde Dünya Ticaret Merkezi istikametinden gelen Kocasinan 3838. Cadde’nin, Kocasinan Bulvarı’na bağlantısında son aşamaya gelindiğini duyuran Büyükkılıç, “Yapılan proje ile TCDD tarafından inşa edilen Demiryolu Üstgeçit Köprüsü, büyükşehir belediyesince imar genişliği 30 metre olan yaklaşık bin metre uzunluğundaki ana arter, bağlantı yolları ve kavşak düzenlemeleri çalışmalarında sona gelinmiştir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı