‘Dokuyarak Hayata Dokun’ projesi kapsamında Malatya Kerpiç Evler Halıcılık Atölyesinde eğitimler hafta içi her gün veriliyor.

6 Şubat Depremlerinden sonra kadınlara yönelik Halıcılık Kursu açtıklarını söyleyen Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, “Deprem sonrası insanlarımızın psikolojik olarak desteklenmeleri gerekiyordu. Kurs eğitimleri ile hem maddi kazanç sağlayabilecekleri hem de el sanatlarını sergileyebileceklerini düşündük. Halıcılık kursumuzu açarak, unutulmaya yüz tutmuş bir meslek olmaması ve o nakışların geleceğe aktarılması adına böyle bir kurs açmayı uygun gördük. Kısa zamanda güzel işler ortaya koymaları bizleri çok mutlu etti.” dedi.

Halıcılık Kurs Eğitmeni Fatma Kılınç, “Deprem sonrası kadınlarımız için ‘Dokuyarak Hayata Dokun’ Projesini sundum. Projemiz uygun görüldükten sonra eğitimlerimize 22 Şubat’ta başladık. 15 kursiyerimiz bulunuyor. Hafta içi her gün sabah ve öğlen arasında eğitimleri veriyoruz. Projemizde ilmek ilmek emek var.” diye konuştu.

6 Şubat Depremlerinden sonra Halıcılık kursu eğitimlerine katılan kursiyerler, eğitimden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Hibya Haber Ajansı