Eskişehir'de yer alan Türkiye'nin ilk balmumu heykel müzesi Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde Yeşilçam'ın unutulmayan oyuncusu Kadir İnanır'ın balmumu heykeli sergilenmeye başlandı.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde başta Atatürk olmak üzere geçmişten günümüze birçok önemli ve değerli 200’ü aşkın ünlü isimlerin heykeli bulunuyor. Türk sinemasının usta oyuncu ve yönetmeni olan Kadir İnanır'ın da balmumu heykeli müzeye yerleştirildi. İnanır, heykelin üzerinde bulunan kıyafetler, tespih ve diğer objeleri müzeye teslim etti.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hastanede tedavisi süren Kadir İnanır’ın ülkemiz için çok önemli bir değer olduğunu belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Türk sinemasının efsanelerinden Kadir İnanır’a geçmiş olsun diyor, acil şifalar temenni ediyorum. Çalışmamız tamamlandı ve balmumu müzemize İnanır’ın heykeli de eklendi. Ülkemizin yetiştirdiği değerleri gelecek nesillere tanıtmak, onları anlatmak gibi bir görevimiz olduğu asla unutulmamalı. Umarım kısa sürede kıymetli sanatçımız sağlığına kavuşur ve müzeyi birlikte ziyaret ederiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı