İSTANBUL (AA) - Birçok STK ile gerçekleştirdiği koordinasyonla afet bölgesine bağış yapan Fuzul'ün depremin ilk gününden bugüne kadar deprem bölgesi için yaptığı nakdi ve ayni yardım tutarı 5 milyon lirayı aştı.

Fuzul'den yapılan açıklamaya göre, Fuzul, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından hem şirket hem de çalışanlarının desteğiyle afet bölgesine yardım elini uzattı.

Şirketin, depremlerin ilk gününden bugüne kadar gerçekleştirdiği nakdi ve ayni yardım tutarı 5 milyon TL'yi aştı.

Fuzul, deprem haberini aldığı ilk anda mutfak ekipmanları ekleyerek aşevine dönüştürdüğü mobil şubeleri ile tırların giremediği köylere sıcak yemek ve yardım malzemesi ulaştırdı.

"#UzatElini" mottosuyla çalışanlar arasında başlatılan yardım kampanyası ile personellerin nakdi ve ayni yardımları katlanarak afet bölgesine gönderimini sağlandı. Çalışanlarının nakdi yardımlarını AFAD'a yönlendirirken ayni yardımların yer aldığı tır da afet bölgesine gönderildi.

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla dirsek temasını sürdüren Fuzul, Kızılay ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'da 1000 vatandaşın günlük 3 öğün sıcak yemek ihtiyacını sağlıyor.

Fuzul yaraların sarılması için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.