İSTANBUL (AA) - Migros Ticaret AŞ, şirketin depremden etkilenen 10 ilinde tamamı kiralık ve sigortalı olan 228 mağazası bulunduğunu ve mevcut durumda bunların 66'sının kullanılamaz durumda olduklarının değerlendirildiğini duyurdu.

Migros Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, ''Migros ailesi olarak, 6 Şubat 2023 günü yaşanan depremlerde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerken, depremden etkilenen ve yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgedeki çalışma arkadaşlarımızdan 22'sini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Vefat eden çalışma arkadaşlarımızın ailelerine ve depremden etkilenen çalışma arkadaşlarımıza destek sağlıyoruz.'' ifadeleri kullanıldı.

Migros ailesinin sahip olduğu imkanlarla deprem felaketinin yaralarını sarmak için ilgili devlet kurumlarıyla koordineli bir şekilde tüm gücüyle çalıştığı belirtilen açıklamada, deprem gününün sabahı, hızlı bir refleksle 12 acil yardım tırının Türk Kızılay koordinasyonunda bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkarıldığı, bunun yanı sıra ilgili bakanlıklarca başlatılan "Deprem Yardımlaşma Seferberliği"ne katılım sağlandığı kaydedildi.

Bu kapsamda, Migros Sanal Market üzerinden yardım yapılmasına imkan veren uygulamanın hızla devreye alınmasıyla müşteriler tarafından verilen yardım siparişlerinin AFAD'ın koordinasyonunda, herhangi bir ticari amaç olmaksızın deprem bölgelerine ulaştırıldığı aktarılan açıklamada, şu ana dek toplam 45 tır dolusu yardım malzemesinin bölgeye sevk edildiği bildirildi.

Ayrıca, 15 yardım tırının da AFAD'ın koordinasyonunda ihtiyaç planlaması yapılarak peyderpey bölgeye ulaştırılmakta olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bunun yanı sıra İskenderun ve Kahramanmaraş'ta Kızılay koordinasyonunda bugüne kadar 20 bine yakın kişiye şirketimiz tarafından sıcak yemek servisi yapılmıştır. Halka açık bir şirket olmanın gereği olarak ve paydaşlarımızdan gelen sorulara yanıt vermek adına belirtmek isteriz ki, 31 Ocak 2023 itibarıyla ülke genelinde 2 bin 927 mağazası bulunan şirketimizin depremden etkilenen 10 ilimizde tamamı kiralık ve sigortalı olan 228 mağazası bulunmaktadır ve mevcut durumda bunların 66'sının kullanılamaz durumda olduklarını değerlendiriyoruz. Yaşanan felaket nedeniyle tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunar, başsağlığı diler ve deprem sebebiyle oluşan tüm yaralarımızın hızlıca sarılmasını temenni ederiz. Yaşanan zorlukların üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyoruz.''