İmamoğlu, Tuzla’daki konuşmasında da AK Parti adayı Murat Kurum’a verilen “hükümet desteğini” eleştirdi. “Ankara’dan İstanbul'da kabine niye toplandı; anlayan var mı” sorusunu yönelten İmamoğlu, şunları söyledi: 

“17 kişi. Az değil, 17 kişi. 17 bakanın buraya gelmesinin şöyle bir tarafı var. Demek ki, dersine çalışmayan acemi rakibimizi o kadar zayıf görmüşler ki, ‘Hep beraber toplanalım, gidelim, yardımcı olalım’ demişler. E hoş gelmişler, sefa gelmişler. Dükkan dükkan geziyorlar. İzlediniz mi televizyonlardan? Tabii şunu söyleyeyim. Tek başına gelmediler, biliyorsunuz değil mi? Daha yeni, 10 ay önce milletimiz oy verdi, seçildi. Hepimizin, herkesin cumhurbaşkanı seçildi. Ama Sayın Cumhurbaşkanı da İstanbul'a geldi. Öyle değil mi? E hoş geldin, sefa geldi. Biz misafirperveriz.”

Cumhurbaşkanı'nın da bu şekilde, bu sürecin içine girmemesi gerektiğini belirten İmamoğlu, "Yani burada gelse bu ülkenin ekonomiden sorumlu bakanı, ‘Ben, Cumhur İttifakı'nın adayına oy istiyorum’ dese, çıkıp demez mi ona vatandaşımız; ‘Ya sen git enflasyonu düzelt.’ Demez mi? Polis kardeşimiz, İçişleri Bakanı'ndan 3600 ek gösterge bekliyor. Birine dese ki, eşi olduğunu da bilmezse, ‘Ben Cumhur İttifakı'nın adayına oy istiyorum’ dese, eşi demez mi ona; ‘Sen git önce polisin 3600 ek gösterge sorununu düzelt’ demez mi? Der. Dolayısıyla, aslında yapılan bu işler, devletin düzenini zedeliyor.” diye konuştu.

İmamoğlu gençlere seslenerek “Biliyorum; gençler, siyasetten uzak duruyor. Haklılar. Artık gençler şöyle düşünüyor: ‘Ne yaparsak yapalım, hiçbir şey değişmiyor.’ Ve gençler sandığa gitmek istemiyor. Gençler haklı. Ama şunu söyleyeyim. Bu seçimde gençlere bir şey hatırlatmak istiyorum. Sevgili gençler, lütfen kendinize gelin. Bakın; Türkiye'nin kaderi, sizin elinizde. Türkiye'nin tarihini, Türkiye'nin kötü giden sürecini, bir oyla değiştirebilirsiniz. Ben, bütün gençlerimizi sandığa davet ediyorum. Hakkınızı kullanın. Sizin haklarınızı koruyan, sizlere burs veren, sizlere yurt açan, gençlerin önünü açan, gençliğe istediği projeleri yapan bize, destek olun. Gençlerimizin, bu sese kulak vereceğine inanıyorum. 2019 öncesine dönmeyeceklerine inanıyorum. Ve birlikte inşallah, bu süreçte duydukları bütün umutsuzlukları yok edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

2019’da rantçılığı bitirdiklerini vurgulayan İmamoğlu, "Bu seçimde, rantçılığı tarihe gömeceğiz. 2019’da, israfın önünü kestik. Bu seçimde israfı ne yapacağız? Tarihe gömeceğiz. Biz artı, bu ülkenin bereketli bütçeye sahip olmasını istiyoruz. Onun için İstanbul'un sorumluluğu büyük. Bütün dertlerinizle; kentsel dönüşümden çocuklarımıza, çocuklarımızın beslenmesinden kreşlere, bütün bu konularla ilgili omuzdaşlık yapacağız. Birbirine engel olan, birbirini tanımayan, kibirli insanlar değil, bir kişi ne istiyorsa, bir kişi ne istiyorsa onu yapan değil; Tuzlalı ne istiyorsa, İstanbullu ne istiyorsa onu yapan belediye başkanlarını seçin. Birlikte başaracağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı