Meral Akşener İYİ Parti Marmaris Belediye Başkanı Adayı Ali Acar’ın İYİ Parti’de olmasının bir cesaret örneği olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, “Birincisi; Muğla dünyanın incisi, dünya cenneti bir coğrafya. İkincisi de talanın kol gezdiği bir şehrimiz. Talan olduğu zaman yalan olur. Başkanlarım söz verdiler ki bu şehri, Marmaris’imizi heba etmeyecekler, ettirmeyecekler. Bunun için gereken iradenin, gereken cesaretin arkadaşlarımda var olduğunu bizzat biliyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni değiştirmeye değil yalnızca Cumhurbaşkanını değiştirmeye odaklandığına dikkat çekerek bu durumun kaybetmeye sebep olduğuna dikkat çekerek, “Bu ucube sistem kabul edildikten sonra Türkiye'de birçok konu rayından çıktı, iş iradesinden çıktı. Çünkü bu sistem bütün her şeyi, bütün gücü bir kişinin 2 dudağı arasına koydu. Herkesin çok kolayına gitti, muhalefetin tümünden bahsediyorum; herkes bu sistem üzerinden konuşmak yerine, bu sistemden kurtulmayı konuşmak yerine Tayyip Erdoğan'dan kurtulmayı konuştu. Kaybetme nedeni budur.” diye konuştu.

Meral Akşener konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Hala bu işten bir ders alınmadığını gördüğümüz için biz bu yerel seçimlere hür ve müstakil olarak gitme kararı aldık. İyi ki de almışız. Çünkü hizmet etme odaklı; iddialı bulunduğu ilçenin, ilin, büyükşehrin, beldenin her türlü sorununu çözmeye kendini adamış kardeşlerimizin çok enteresan bir biçimde malum siyasi partilerde çırak çıktığını, onların istenmediğini gördük ve Ali başkan gibi bu arkadaşlarımız bizim içimizde yer aldılar. Ben size burada herkesin huzurunda teşekkür ediyorum.”

Marmarislilere seslenen Akşener, oy verirken hizmet odaklı düşünmelerini istedi. Akşener, “Değerli Marmarisliler, çok değerli Muğlalı kardeşlerim esas mesele size kim, nasıl dürüstçe hizmet edecekse onu seçin. Bakın AK Parti almasın diye bir propaganda yapılabiliyor, ancak çaldı çırptı dönebiliyor mu? Dönmüyor. Metin Bey'in dördüncü dönemi milletvekilliğinde. Metin Bey için bu deniyor mu? Hayır denmiyor. Allah'ıma şükür benim için de denmiyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı