Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"5 yıl sonra gönüllerimizi tekrar buluşturan Rabbim'e hamd ediyorum. Öyle sağa sola savrularak birileri kalkıpta bir şeyler yapalım derse buna da aldanmayalım. Cumhurbaşkanı kardeşiniz sizin hizmetinizde."

Biz zaten size hizmetkar olmaya geldik. 31 Mart'ta cumhurbaşkanınız seçilecek olan yerel yönetimdeki kardeşlerimle Yozgat'a hizmetimiz şüphesiz çok daha güçlü olacak.

Meydana gelirken sordum; emniyetten rakamı aldık, 50 bin. Hamdolsun Yozgat bugüne kadar bu yolda bizi asla yalnız bırakmadı.

Terör örgütlerinen ihanet şebekelerine kadar ülke düşmanı kim varsa hepsinin başını ezdik. Bak şimdi Gabar'da petrol çıkardık, neden? Teröristleri temizledik şimdi oradan her gün binlerce, on binlerce varil petrol çıkarıyoruz.

Devletimizin toprakları üzerinden operasyon yapılmasına müsaade etmedik. Nerede bir işgal, hukuksuzluk varsa elimizle, dilimizle ve kalbimizle müdahale ettik.

Bugün 1 trilyon dolardan fazla milli geliri olan Türkiye var. Düne kadar toplu iğneyi ithal eden Türkiye vardı. Tabancasını yurt dışından satın alan değil, savunma sanayiinde destan yazan bir Türkiye var.

Kardeşlerine sırtına dönen değil, kardeşlerinin hakkını koruyan bir Türkiye var. Karabağ'da 30 yıllık işgalin sonlandırılmasında aktif rol oynayan, güçlü, cesur ve dirayetli bir Türkiye var. Türkiye'yi bugünlere sizlerle birlikte getirdik.

Her alanda ülkemizi 4-5 kat beraberce büyüttük. El ayranı ciğer soğutmaz diyerek başta savunma olmak üzere kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Milli savaş uçağımız KAAN'ın gördünüz mü? Küçümsedikleri KAAN ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdik.

2028 yılında başımızı kaldırdığımızda gökyüzünde KAAN'ı göreceğiz. Ülkemizin ilk milli markası TOGG bir yıldır yolları süslüyor. Devrim Otomobili'nin bir yolunu bulup engellediler ama TOGG'da bunu yapamadılar. TOGG'un milletle buluşmasını engellemek için set çekmeye çalıştılar.

'Fabrikası yok' diyerek bu başarıyı gölgelemeye çalıştılar. Daha fazlasını yapacağız. Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına dahil edinceye kadar çalışmaya devam edeceğiz.

Deprem sebebiyle oluşan 104 milyar dolarlık ilave yüke rağmen geçen sene yüzde 4,5 büyüme gerçekleştirdik. İşsizlik oranımız yüzde 9,4 ile son 10 yılın en düşük seviyesini gördü. Turizmde de 57 milyon turist ve 54,5 milyar dolar geliri yakaladık.

En büyük sıkıntımız olan enflasyon konusunda yılın ikinci yarısında güzel haberler gelecek. Nasıl daha önce bunu yaptıysak aynı başarıyı tekrarlayacağız.

Hayat pahalılığının emeklilerimizi bunalttığının farkındayım. Bütçeden 300 milyar liralık ek kaynak kullanarak onlar için adımlar attık. Kamu bankalarımız 8-12 bin lira promosyon ödemeyi kararlaştırdı.

Dün başvurular başladı. Bayram ikramiyesini nisanın ilk haftası hesaplara yatırıyoruz. Çalışanımızı ve emeklimizi asla enflasyona ezdirmeyeceğiz.

Bugün sizlerle hem hasret gidermeye hem hasbıhal etmeye hem de siz kardeşlerime teşekkür etmeye geldim. Aksaray'dan geliyorum.

Aksaray'da da 40 bin kişi vardı. Gönülleri birleştiriyoruz. Bizi bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Yozgat'ın yol arkadaşlığını devam ettireceğiz. Yozgatlı kardeşlerim bizi şimdiye kadar 17 seçimden hiçbirinde yalnız bırakmadı. Her seferinde Türkiye'ye örnek olacak rekor oy oranlarıyla bize destek verdiniz.

En son 14-28 Mayıs seçimlerinde Yozgatlılar olarak milli iradenin sarsılmaz kalesi olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz.

Milletvekilliğinde ne verdiniz? Yüzde 73. Cumhurbaşkanlığında yüzde 76,4. Bu oy oranlarıyla Cumhur İttifakı'na sahip çıkan siz kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Bu oranlarla Yozgat Türkiye'de dördüncü sıraya yerleşti. Şimdi 31 Mart seçimlerinde Yozgat aynı şekilde Allah'ın izniyle sandıkları patlatıyor mu? Celal Köse kardeşime gerekli olan desteği veriyor mu? Yıllarca ihmal edilen, kaderine terk edilen Yozgatımızın hak ettiği yerlere gelmesi için daha çok koşturacağız.

Son nefesimize kadar istikametimizi bozmadan inşallah bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bizim duruşumuz da, amacımız da niyetimiz de bellidir.

Biz sadece iş yapmanın, eser ortaya koymanın sizlere layıkıyla hizmet etmenin, şehirlerimizi mamur etmenin peşindeyiz. Son seçimlerde yaşadıkları yenilgiden sonra güya değişime gittiler.

Yere göğe sığdıramadıkları genel başkanları dışında hiçbir şeyi değiştirmediler. Darbe severlikten ayrımcılığa, milletin inanç değerleriyle kavga etmekten faşizme kadar eski tas eski hamam devam ediyor.

Çırak genel başkan selefinden bile fason çıktı. 5 ay bile demeden muvazane kayboldu, şaft kaydı, dingil kırıldı, motor su kaynattı. Özgür efendi bu eziyet bir an önce bitse de kurtulsak havasında. 31 Mart'ı adeta iple çekiyor. Arada CHP'li belediyeleri eleştirip bizim ulaştırma yatırımlarımızdan övgüyle bahsettiği de oluyor.

Ama ne hikmetse bavullarla, çantalarla taşınan deste deste dolarlar, avrolar hakkında ağzını bıçak bile açmıyor. Daha kapalı kapılar ardında DEM'le kurdukları içini deştikçe sürekli başka şeyler çıkan matruşka ittifakını saymıyorum.

Neden belediye başkanı, meclis üyesi olarak devşirme adaylar gösterdiklerinin sebebini söylemiyorlar. Ortada bir siyasi dalavare, ancak bundan her iki partinin seçmenin de haberi yok. Kendilerine oy veren seçmenin iradesini işporta malı gibi sürekli birilerine peşkeş çekiyorlar.

31 Mart seçimleri Türk siyasetinin bu kirli ve kibirli zihniyetten kurtuluşunun inşallah miladı olacak. Bunun için sandıktan çıkacak sonuç çok çok çok önemli.

Sadece Yozgat'ı almak yetmez. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere size diyorum ki, ricam İstanbul'daki Yozgatlı hemşehrilerinizi arayacaksınız. Onlara 'oylar Murat Kurum'a' diyeceksiniz. Ankara'yı arayacaksınız. 'Oylar Turgut Altınok'a' diyeceksiniz.

CHP zulmünden İstanbulumuzu, Ankarımızı, İzmirimizi gelin kurtaralım. Oylarını bilinçli kullanarak ziyan etmemeleri gerektiğini bu kardeşlerimize hatırlatmanızı sizlerden özellikle istirham ediyorum.

Türkiye'yi bu iş bilmezlerin eline bırakmamak için her zamankinden daha çok çalışıyoruz. Şehirlerimizin Türkiye Yüzyılı haline getirmemiz için yoğun çaba içindeyiz.

Yozgat'a 114 milyar liraya yakın yatırım yaptık. Eğitimde toplam 2 bin 531 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimize Bozok Üniversitesi'ni kazandırdık.

Araştırma ve uygulama hastanesini kurduk. Yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 50 adet spor tesisi yaptık. Yeni Yozgat Stadyumu'nun inşası devam ediyor.

İhtiyaç sahibi Yozgatlı vatandaşlarımıza 4 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta toplamda 1250 yataklı 16 hastanenin aralarında olduğu 44 adet sağlık tesisi inşa ettik. Türkiye'nin ilk şehir hastanesini Yozgat'ta açtık.

7 bin 630 konutu teslim ettik. 546 konutun yapımına devam ediyoruz. Ulaştırmada 398 kilometre bölünmüş yol yaptık. Yozgat Havaalanı bağlantı yolunu, Delice ayrımı Yerköy yolu, Aydıncık şehir geçişi yollarını bu yıl bitiriyoruz. Boğazlıyan, Felahiye yolunu, Alaca-Zile yolunu, Çekerek-Kadışehir yolunu seneye tamamlıyoruz.

Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı inşallah kısa sürede tamamlayıp bölgenin hizmetine vereceğiz. Yozgat'a 9 baraj, 3 içme suyu tesisi, 26 sulama tesisi, 72 taşkın koruma t esisi, 6 gölet, bir atık su arıtma tesisi, 1 santral kazandırdık.

Aşağı Çekerek Projesi'ne devam ediyoruz. 126 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak 5 barajın inşası sürüyor.

Yozgatlı çiftçilerimize 25 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. Sanayi ve teknolojide 1 teknopark, 3 yeni organize sanayi bölgesi kurduk. Yozgatlı iş adamlarımıza toplam 1 milyar lirayı aşan prim teşviki verdik."

Hibya Haber Ajansı