Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yabancı işletmelerin Çin’e yatırım yapmayı sürdürerek ‘‘Çin’le el ele daha çok kalkınma ve kazan-kazan hikayesi yazmasının’’ beklendiği belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, ABD’li Apple şirketi, İngiliz HSBC Bankası ve Alman Mercedes-Benz Grubu dahil yaklaşık 100 çok uluslu şirketin yöneticilerinin dün sona eren 2024 Çin Kalkınma Forumu’nda Çin’e dönük yatırımlarını artıracakları yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Lin Jian, çok sayıda uluslararası kuruluşun yetkilileri ile dünya genelindeki iş dünyasından temsilcilerin forumda yaptıkları konuşmalarda, Çin’in ekonomik gelişmesinin geleceğine tam güven beslediklerini ve Çin’e yatırım yapmayı sürdüreceklerini dile getirdiğini hatırlattı ve ekledi:

“Dış dünyanın Çin ekonomisine duyduğu bu güven, Çin ekonomisinin istikrarlı ve nitelikli gelişmesinin yanı sıra, Çin'in dev piyasasından, eksiksiz endüstriyel sisteminden, yüksek nitelikli insan kaynağından ve piyasa odaklı, hukukun üstünlüğüne dayalı ve uluslararası standartlara uygun birinci sınıf iş ortamından kaynaklanıyor. Çin Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, bu yılın ilk iki ayında Çin’de yeni açılan yabancı sermayeli işletmelerin sayısı yıllık bazda yüzde 34,9 artarak 7 bin 160’a çıktı ve son 5 yılın zirvesine ulaştı. Çin’le beraber yürümek fırsatlarla beraber yürümek, Çin’e yatırım yapmak ise geleceği kazanmak demek. Yabancı işletmelerin Çin’e yatırım yaparak, Çin’le el ele daha çok kalkınma ve kazan-kazan hikâyesi yazmayı sürdürmelerini bekliyoruz.”

 

Hibya Haber Ajansı