Depremin yaralarını sarmak için seferber olan Karaköprü Belediyesi, temizlik işleri personeli ile komşu il Adıyaman’da sokaklarda temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük depremin ardından yaraların hızlıca sarılması için seferberlik çalışmaları devam ediyor. Karaköprü Belediyesi, ilçedeki vatandaşların toplanma alanlarında yemek, barınma vb. ihtiyaçlarını karşılarken depremden büyük zarar gören komşu il Adıyaman’a da personel desteği veriyor.
 

Karaköprü Belediyesi, deprem bölgesindeki olumsuzlukları en aza indirmek ve yurttaşların sağlığını korumak amacıyla çevre temizliği çalışmalarına ekipleriyle destek veriyor. Bölgedeki salgın ve hastalık riskine karşı harekete geçen Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri Adıyaman’da bulunan cadde, sokak ve ana arterlerde genel temizlik, çöp kamyonlarıyla çöp toplama ve kepçelerle moloz temizleme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, asrın felaketi olarak nitelendirilen büyük bir deprem felaketinin ardından yaraların hızlıca sarılması için harekete geçtiklerini söylerken, birlik beraberlik içerisinde çalışarak toparlanacaklarını ifade etti.

Başkan Baydilli, “Büyük bir felaket atlattık ve şüphesiz ki bunun doğurduğu çok acı bir bilanço ortaya çıktı. Biz depremin ilk anından itibaren sahadaydık ve vatandaşlarımıza tüm tesislerimizi açtık. Günlerdir vatandaşlarımızın konaklama, yemek vs. ihtiyaçlarını karşılamak için personelimizle çaba sarf ediyoruz.

Ayrıca komşu ilimiz Adıyaman’a destek amaçlı Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizi gönderdik. Personelimiz orada sokak ve caddelerde temizlik, çöp toplama, moloz temizleme çalışmaları gerçekleştiriyor. İnşallah bu şekilde hep beraber seferber olup yaralarımızı saracağız, tekrar toparlanacağız” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi depremin yıkıcı olduğu illere arama kurtarma çalışmalarına destek için kepçe ve ekskavatör gibi iş makineleri gönderdi.