Babacan, Türkiye'nin, Gazze’de yaşanan katliama karşı hiçbir şey yapmadığını belirterek "Kürsüye çıkıp nara atmaktan kolay bir şey yok. Tam 30 bin insan hayatını kaybetti, 30 bin. Bunların 3’te 2’si kadın ya da çocuk. Yemek kuyruğunda bekleyen insanlara saldırdılar, yüzlerce kişi öldü. En temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, şu anda 2 milyon insanın adeta açık hava hapishanesinde yaşadığı bir yer şu anda Gazze. Peki Gazze’deki bu durum karşısında iktidar ne yaptı? Hamasetten başka, bağırıp çağırmaktan başka ne yaptı?” diye konuştu.

Gazze'ye ticaretin devam ettiğini ifade eden Babacan, “Geçen seçimleri hatırlayın, Sayın Erdoğan ne demişti? ‘Eğer biz düşersek, Gazze düşer’ dememiş miydi? ‘Eğer ben bu seçimi kaybedersem, Gazze düşer’ dememiş miydi? Seçimi kazandı ama Gazze düştü düşüyor. Hiçbir şey de yapmadı. Yapamıyor. İsrail’le ticaret tam gaz devam ediyor. Artarak devam ediyor. Pek çok ülke İsrail’e karşı ticaret ambargosu koydu. Elin Hollandalısı uçak parçaları satmayı yasakladı mahkeme kararıyla, çünkü bu uçaklar soykırımında kullanılıyor, sivil halkı bombalıyor diye. Dünyanın öbür ucundaki Malezya, sadece ticareti kestiğiyle kalmadı, kendi limanlarının İsrail’le ticarette kullanılmasını yasakladı. Bırakın mal satmayı, ‘İsrail’e mal götüren gemiler benim limanlarıma uğrayamaz’ dedi. Türkiye tam gaz ticarete devam ediyor.” dedi.

Bu seçimin iktidara bir uyarı niteliği de olacağını vurgulayan Babacan, “Bu seçim iktidara bir uyarı niteliği de taşıyacak. Eğer iktidar yanlış yapıyorsa, hatası varsa, faul yapıyorsa, hukuk tanımıyorsa, kural çiğniyorsa bu milleti yoksulluğa mahkum ettiyse, bu seçim aynı zamanda hükümete bir sarı kart gösterme seçimi arkadaşlar. Bu sarı kartı hep beraber göstermeliyiz ki akıllarını başlarına alsınlar.” ifadelerini kullandı.

Babacan bu seçimin ilk seçimleri olduğunu söyleyerek "Başkanlarımızın yanı sıra belediye meclis seçimlerinde de DEVA Partisi’nin alacağı destek çok önemli. Sandık günü pusulalarda DEVA’nın alacağı her oy, iktidara ‘Ben özgür bir ülke istiyorum’ demek. Sandık günü DEVA’nın alacağı her oy, iktidara ‘Ben güçlü ekonomi istiyorum, zengin bir ülke istiyorum’ demek.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı