DJT kodu altında işlem gören Trump Media, piyasa öncesi işlemlerde %17 artışla 58,50 dolardan işlem gördü. Özel amaçlı bir satın alma şirketiyle birleşmenin ardından kamu piyasalarında ilk kez sahneye çıkacaktı.

Geçen hafta SPAC, Digital World Acquisition Corp. ve Trump Media & Technology Group arasındaki birleşmenin onaylanması, Nasdaq'taki DWAC hisselerinin DJT hisselerine dönüştüğü anlamına geliyor.

Eski başkanın baş harflerini temsil eden DJT işaretinin kamu piyasalarında görülmesi ilk kez değil. Aynı sembol, 1990'ların ortalarında ve 2000'lerin başında New York Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören ve iflasla sonuçlandıktan sonra listeden çıkarılan Trump'ın kumarhane ve tatil köyü şirketi için de kullanıldı.

Trump, TMTG'nin hisselerinin neredeyse %60'ına sahip. Altı aylık kilitlenme süresi sona erene kadar bu hisseleri satması yasaklandı, ancak birden fazla hukuki zorlukla mücadele ettiği için yatırımcılardan bunu daha erken yapmak için feragat talebinde bulunabilir. Digital World'ün Pazartesi günkü 49,95 dolarlık kapanış fiyatına göre, eski başkanın Trump Media'daki hisselerin değeri yaklaşık 3,9 milyar dolar, şirketin değeri ise yaklaşık 6,8 milyar dolar olacak.
 

Hibya Haber Ajansı