İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Mahzen-21” operasyonunda elebaşılığını Süleyman Alev’in yaptığı “Alevler” olarak bilinen göçmen kaçakçılığı organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi.

Yerlikaya, operasyonda elebaşının da içerisinde olduğu organize suç örgütü üyesi 13 şüphelinin yakanlığını duyurdu.

Hatay Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; göçmen kaçakçılığı suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu; 2 adet araca,  Ruhsatsız tabancalara ve fişeğe el konuldu.

Ali Yerlikaya, suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını vurgulayarak, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve çetelere milletimizin duası ve desteğiyle göz açtırmayacağız." dedi.

Operasyonu gerçekleştiren jandarmayı tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Hatay Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin." ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı