USD/TRY: ABD tarafında dün dayanıklı mal siparişleri ve CB tüketici güven endeksi verileri takip edildi. Dayanıklı mal siparişleri her ne kadar beklenenden iyi gelmiş olsa da CB tüketici güven endeksinin hem geçen aya göre hem de piyasa beklentilerinin aşağısında kalması piyasalarda belirsizliği artırdı. Dün kapanışını 104,3 seviyelerinden yapan Dolar endeksi (DXY) yatay hareketini sürdürüyor. Öte yandan Asya tarafında Japonya'da yen 1990'dan beri en düşük seviyeyi görürken, Avrupa tarafında ECB yetkilileri para politikasında gevşeme konusunda Fed'i beklemek için bir neden görmediklerini belirttiler. Veri gündemi ise bugün sakin. Yarın ise geçen haftaki PPK toplantısına ilişkin özetler ve ekonomik güven endeksi izlenecek. Dün kapanışını 32,19 seviyelerinde yapan Dolar/TL, bu sabah 32,23 seviyelerinde işlem görüyor. Gün içinde de kısmi yukarı yönlü hareket devam edebilir.

EUR/USD: Piyasalarda gözler yarın açıklanacak ABD dördüncü çeyrek GSYH büyüme nihai verisi ve kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisindeyken bugün veri gündemi genel olarak sakin. Dün konuşan ECB yetkilileri faiz indirim konusunda Fed'e bağlı olmadıklarını belirtirken 2024 içinde dört faiz indirimi olabileceği ve Haziran ayında gerçekleşecek toplantıyla bu sürecin başlayabileceği mesajlarını verdiler. Fed tarafında ise yıl içerisinde üç faiz indirimi bekleniyor. Parite tarafında 1,08 seviyesinin üzerinde yatay görünüm takip ediliyor. 1,0865 seviyesinin aşılmasıyla 1,0890 sıradaki hedef olabilir. Geri çekilme halinde ise 1,0790 güçlü destek seviyesi.

XAU/USD: Dün 2.168-2.200 seviyeleri arasında işlen gören Ons Altın seansı haftalık hareketli ortalamasının üzerinde 2.179 seviyesinde tamamladı. ABD ve Rusya'da yaşanan olaylar ve jeopolitik baskılar güvenli liman olarak kabul edilen değerli madende hareketliliğe sebep oluyor. Bugün emtia üzerinde etkili olabilecek önemli bir makro veri bulunmamakta. Yukarı yönlü trendin devamı halinde 2.200-2.225 seviyeleri direnç olarak değerlendirilebilirken, olası kar satışları halinde ise 2.145 seviyeleri destek konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı