Babacan, Gazze’de tam otuz bin sivil insanın bugüne kadar hayatını kaybettiğini belirterek, “Bunların üçte ikisi kadın veya çocuk. Yiyecek kuyruğunda bekleyen insanların üzerine bombalar yağdırıldı ve şu andaki iktidar bugüne kadar elle tutulur, somut, hiçbir adım atmadı, atamadı.” dedi.

Ülke nüfusunun Avrupa’nın şu andaki en büyük ve en genç nüfusu olduğunu söyleyen Babacan, “Avrupa'nın en büyük toprakları bizde, en büyük tarım arazileri bizde. Canlı hayvan ithal eder hale geldik. Et ithal ediyoruz et. Buğday ithal ediyoruz. Avrupa'nın en büyük tarım alanlarına sahibiz. Kendi ihtiyacımızı kendimiz karşılayacak tarım imkanlarımızı, maalesef şu andaki kötü yönetim sebebiyle kaybettik, kaybediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yeni ekonomi yönetimi de kuyuya atılan taşları çıkaramıyor”

Babacan, ülke ekonomisine ilişkin “‘Faiz indi daha da inecek, ben iş başında olduğum sürece yükselmez’ demiyor muydu? Yüzde 8,5’tu faizdi, tam yüzde 50’ye çıktı. Dokuz kere faiz arttırdılar. Yine de işe yaramayacak. Çünkü bu ülkenin başını öyle dertlere soktular ki, aynı kuyuya atılan taş gibi, yeni ekonomi yönetimi de o kuyuya atılan taşları çıkaramıyor. Güçleri yetmiyor.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı