İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, her makamın bir ağırlığı olduğunu belirterek, “Esnaf olmanın ağırlığı var, bakan olmanın da ağırlığı var” dedi.

“Seçim güvenliğinden bahsettiniz. Herhangi bir tereddüdünüz var mı?  Oyları korumak için neler yapıyorsunuz?” sorusunu İmamoğlu şu cümlelerle yanıtladı:

“Türkiye'de, ne yazık ki uzun yıllardır, geriye dönüp baktığımızda, 15-16 seçimdir, sayısını da unuttum ama uzun zamandır seçim güvenliğiyle ilgili, son derece insanlarımız tedirgindir, kaygılıdır. O bakımdan, sandıkta görev alma meselesini en üst seviyeye taşıyıp, onlara demokrasi neferleri, demokrasi kahramanları sıfatını yüklememizdeki temel sebep de bu zaten. Çünkü, böyle büyük bir sorun var. Bu sorun, tabii çağdaş ülkelerde, sandık güvenliğini kendi lehine değil de kamu lehine çözüm bulan ülkelerde konuşulmaz. Ama bizde ne yazık ki seçim, sandıkta kazanılıyor. Aslında sandıktan çıkan oyların sayımı, tasnifi esnasında ya da bir sonraki aşamada yaşanan sorunlar. Ama biz, 2019’da yerel seçimde, iki seçim üst üste bunu İstanbul'da başardık. Şu anda da bunu başaracak güçteyiz.”

İmamoğlu basın mensuplarının Trabzonspor-Fenerbahçe  maçında yaşanan olaya ilişkin sorusuna da “Birincisi; ben tabii Futbol Federasyonu Başkanı değilim. Bu konunun muhatabı onlar ya da kulüpler. Ama Türkiye'de siyasetin sporun içine girmemesi gerektiğini ve hatta spordan uzak olması gerektiğini, sporun bağımsızlaşması gerektiğini… Dünyada sporu direkt devletin yönettiği 3-4 ülke kaldı. Rusya, Çin… Başka var mı, emin değilim. Bir de biz. Böylesi bir ortamın spora ne kadar zarar verdiği ortada. Spor, siyasete muhtaç olduğunu düşünmemeli. Kulüplerin ekonomik sorunları var. Bunlar çözülebilir” sözleriyle yanıt verdi.

Hibya Haber Ajansı