İSTANBUL (AA) - Keçiören Belediyesi ilçedeki Ufuk Maltepe Mahallesi'nde gurbetçi vatandaşlar tarafından toplanan yardımları Malatya'ya ulaştırmak üzere yola çıkardı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ufuktepe Camii'nde toplanan yardımlar Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve cami cemaatinin katılımıyla dualar eşliğinde deprem bölgesi Malatya'ya uğurlandı.

Başkan Turgut Altınok, Türk milletinin kötü günde birlik ve dayanışma içinde, devletiyle el ele vererek Yüzyılın Afeti olan depremin üstesinden geleceğini belirterek gurbetçi vatandaşlara ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

- Keçiören Belediyesi iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmalarında da yer alıyor

Keçiören Belediyesi tarafından depremin merkez üssü Kahramanmaraş'a arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderilen 4 ekskavatör ve 3 kamyon kontrollü olarak başlatılan enkaz kaldırma çalışmalarında da yer almaya devam ediyor. 24 saat esasına göre çalışan iş makineleri ve yedekli operatörler yaklaşık 11 gündür bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şunları kaydetti:

"Afet bölgelerimizdeki yaraları en ivedi şekilde sarmak için tüm imkanlarımızla sahadayız. Tırlar dolusu insani yaşam malzemesi, iş makineleri, cenaze araçları, otobüs, jeneratör, mobil aşevi, çorba aracı, çöp kamyonu, teknik personel, hizmet personeli, veteriner hekim, mobil yatakhane, çadır, ısıtıcı ve aydınlatma sistemi gibi onlarca hizmetimizle seferber olmuş durumdayız. İnşallah el birliğiyle şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz."