Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı çerçevesinde gerçekleştirilen Küresel Ekonomi Geleceği Forumu'nda, Uluslararası Para Fonu (IMF) tahminlerine göre 2024 yılında dünya ekonomisinin büyüme oranının yüzde 3,1 olacağı, ancak 2008 yılından önce bu oranın yüzde 4,5 seviyesinde sabit kaldığı ifade edildi. Bu bağlamda, yeni nitelikli üretici güçlerin geliştirilmesi ile yeni kalkınma fırsatlarının ortaya çıkacağı vurgulandı.

Pekin Üniversitesi Ulusal Kalkınma ve Araştırma Enstitüsü Fahri Başkanı Lin Yifu, yaptığı açıklamada, büyük pazar büyüklüğü ve gelişmiş sanayi sistemine sahip Çin'in, yapay zeka ve büyük veri gibi teknolojilerin öncülük ettiği 4. Sanayi Devrimi'nde büyük bir kalkınma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Asya Altyapı Yatırım Bankası Başkanı Jin Liqun ise, yeni nitelikli üretici güçlerin geliştirilmesiyle bazı geleneksel sektörlerin sona ereceğini, fakat çok daha fazla yeni sektörün ortaya çıkacağını belirtti. Jin Liqun, bu değişim sürecine uyum sağlamak için gençlerin yeni bilgiler edinmeleri gerektiğini ifade etti.  

Hibya Haber Ajansı