Türkiye

 

Dün yurt içinde TCMB PPK toplantı özeti yayınlandı. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürüleceği, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılmaya devam edeceği belirtildi. TCMB yurtdışı yerleşiklerin haftalık menkul kıymet istatistikleri yayınlandı. Hisse senetlerinde 5 hafta sonra 429 mio Usd ile güçlü geri dönüş görüldü.

 

Euro Bölgesi

 

İngiltere’de 4.çeyrek büyüme beklentiler dahilinde %0,3 daralma gösterdi ve  İngiltere ekonomisi teknik resesyona girdi. ECB/ Panetta fiyat istikrarına yönelik risklerin azaldığı, faiz indirimleri için koşulların yaklaştığını açıkladı. ECB/ Villeroy’da muhtemelen bahar aylarında ılımlı faiz indirimine başlayacağız mesajı verdi.

 

Bugün ,Euro Bölgesinde önemli veri bulunmazken paskalya öncesi piyasalar kapalı olacak. ABD PCE verisi sonrası paritelerde volatilite görülebilir.

 

ABD

 

ABD’de 2023 4.çeyrek nihai büyümesi %3,4 gelirken piyasalar üstünde etkisi görülmedi.

 

Bugün ABD piyasaları kapalı olmasına karşın haftanın önemli verisi olan PCE rakamları açıklanacak.FED in enflasyon görünümü için yakından takip ettiği ve projeksiyonlarında kullandığı veri sonrası paritelerde volatilite görülebilir. Beklentilerden yüksek gelecek veri doların güçlenmesi beklenebilir .Ayrıca 18:30 ‘da Powell’ın konuşması takip edilecek.

 

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı