Pazar günkü Paskalya öncesinde bugün (Good Friday) ABD, İngiltere, Almanya başta olmak üzere yurt dışında birçok piyasa işleme kapalı olacak. Bu durum açık olan piyasalarda işlem hacimlerinin göreceli olarak düşük seyretmesine ve varlık fiyatlarının bant aralığına sıkışarak önemli bir değişim göstermemesine yol açabilir. İçeride volatilitenin hafta başından bu yana yüksek seyretmesi, birçok kontrat için vade sonu olması ve yaklaşan seçim ise Borsa İstanbul’un küresel piyasalarda beklenen sakin görünümün dışına çıkmasına neden olabilir. Öte yandan Avrupa’da birçok ülkede Pazartesi günü de işlem yapılmayacağı için gelecek haftaya başlarken de tatilin etkilerini hissetmeye devam edeceğiz. Sakin günün en önemli konu başlığını ABD PCE endeksi oluşturuyor. Fed’in yakından takip ettiği verinin önem derecesi yüksek olsa da FOMC toplantısında yıl sonu çekirdek PCE tahmininin yukarı yönlü revize edilmiş olması ve beklentileri aşan TÜFE rakamının ardından Şubat ayı enflasyonuna dair risklerin önemli ölçüde fiyatlanması verinin piyasalara yön verme potansiyelini azaltıyor. Kaldı ki Fed Başkanı Powell son FOMC toplantısının ardından yaptığı açıklamada göstergelerin manşet PCE’nin yıllık bazda %2,5, çekirdek PCE’nin ise %2,8 arttığına işaret ettiğini belirtmişti. Piyasa beklentisi de tam olarak bu seviyelerde bulunuyor. Öte yandan Powell bugün katılacağı bir konferansta TSİ 18.30’da konuşacak.

 

TL: PPK toplantısının ardından yüksek volatilite göstererek belirgin şekilde geri çekilen USD/TL piyasaların dengeye oturmasının adından hafif yukarı yönlü eğilimine devam ediyor. Bu kapsamda hafta başından bu yana baktığımızda %1 civarında yükseliş görüyoruz.  Makroekonomik veri tarafında ise önceki ay 99,0 seviyesinde bulunan ekonomik güven endeksi Mart ayında bir puanlık artışla 100,0 değerini aldı. Bugün ise Şubat ayı dış ticaret rakamlarını takip edeceğiz. Piyasa beklentisi 7 milyar dolarlık açığa işaret ediyor. Gelecek haftanın en önemli konu başlığını Çarşamba günü açıklanacak olan enflasyon rakamı oluşturuyor. Mevcut durumda ortalama piyasa beklentisi aylık bazda %3,6 oranında artışla yıllık rakamın %69 seviyesini geride bırakacağı yönünde.

 

Borsa İstanbul: Hafta başından bu yana son derece yüksek bir volatiliteye sahne olan Borsa İstanbul’da bu eğilim devam ediyor. Önceki gün %1’in üzerinde artıyı görmesine karşın günü yatay kapatan BIST-100 endeksi dün ise yine çok farklı bir tablo çizerek bu kez %3’ü aşan güçlü kazanımla teknik açıdan önemini yüksek bulduğumuz 9000 puanı geride bırakmayı başardı. Haftanın da bu kritik seviyenin üzerinde noktalanması durumunda teknik açıdan iyimser bir sinyal almış olacağız. Ancak sıklıkla vurguladığımız gibi endekste trend değişiminden bahsedebilmemiz için aşıldığını görmek istediğimiz seviye net şekilde 9400 olarak kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla seçimin de geride kalması ile gelecek hafta endeksin bu seviyeye yönelmekte ne derece başarılı olabileceğini takip edeceğiz.

 

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 10116.5 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 10046, 9965, 9894 ve 9814 destek olarak izlenebilir. 10188, 10269, 10340 ve 10420 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 32.329 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 32.2965, 32.232, 32.1675 ve 32.1025 destek olarak izlenebilir. 32.3615, 32.426, 32.4905 ve 32.5555 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

Kaynak ÜnlüCo

Hibya Haber Ajansı