Mansur Yavaş, Ankara’da artık seçimlerde farkın ne kadar olacağının konuşulduğunu söyleyerek elinden tutacak ilçe belediye başkanlarının seçilmesinin önemine işaret etti. Yavaş, “Değişimden korkmayın. Ankara eğer beni seçmeseydi, yani eski yönetimi değiştirmeseydi, bugün bu yaptığımız sosyal destekler, bugün yaptığımız kırsal desteklerin hiçbirisi olmayacaktı. O zaman Haymana'yı da değiştireceksiniz, deneyeceksiniz. Kim daha iyi hizmet ediyorsa onu seçeceksiniz” diye konuştu.

“Ankara halkı mutlu ki şu an yüzde 60’lara varan oy oranıyla beni seçiyor” diyen Yavaş, bir oyun bile önemini vurgulayarak, “Bir oyu fazla alan mührü eline geçiriyor ve beş yıl sizi yönetecek. Bir oy da çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintisi nedeniyle metro seferlerinde aksaklık olduğuna değinen Yavaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Elektrik kesintisi bizden kaynaklanmadı. Ama haklı olarak ‘Bu metro neden çalışmıyor?’ diyorlar. Şimdi burada da su patlamış. Sabah 6’da, 9’da yapılmış. Eski hat bunlar ve o boruyu şuraya koymalarını istedim. 30-40-50 yıllık boru. ‘Tamamını yeniledik’ diyorlar. Peki yenilendiyse bu borunun haline bir bakın. Böyle bir arızadan dolayı ‘Haymana’da su yok, yine susuz bir güne uyandık.’ Bu makul bir şey mi?”

Yavaş Haymana’da eski dönemlerden çözülmeyen 30 mahallenin su problemini çözüme kavuşturduklarını vurgulayarak,  “O zaman yönetim sizdeydi, gıkınız çıkıyor muydu? Oralarda yıllardır su yoktu, yıllardır. Biz sözümüzü tutacağız” dedi.

Hibya Haber Ajansı