Bakan Ersoy, gastronominin sunduğu fırsatlar ile Türkiye'den dünyaya takdim edilebilecek alternatifleri değerlendirmek amacıyla Antalya'da gastronomi sektörünün öncüleriyle buluştu. Ersoy ardından sanat ve kültür sektörünü konuşmak için sanatçılarla bir araya geldi.

Türkiye'nin mutfak kültürünü dünyaya duyurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bakan Ersoy, "Gastronomi alanındaki projelerimiz ile kadim tarihimizden gelen zengin ve renkli mutfak kültürümüzü dünyaya duyurmak ve Antalya'mızı Michelin Rehberi'ne dahil etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Sanata büyük katkı gösteren sanatçılarla bir araya geldiğini duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sonrasında sanatın ve kültürün gücünü bir araya getirerek, ülkemizin ve şehrimizin sanat hayatına büyük katkıda bulunan değerli sanatçı arkadaşlarımızla bir araya geldik." ifadesini kullandı.

Ersoy, Mayıs ayında Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, eylül ayında Opera ve Bale Festivali, kasım ayında da Antalya Kültür Yolu Festivali gerçekleştireceklerini duyurdu. Bakan Ersoy, Antalya'nın kültür ve sanatla dolu bir yıl geçireceğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı