Merkez Çin eyaleti Hunan’ın başkenti Changsa’da yerleşik China Railway Construction Heavy Industry Co., Ltd (CRCHI), tasarlayıp geliştirdiği tünel kazma makinesinin altıncısını 28 Mart Perşembe günü, İtalya’ya ihraç edilmek üzere üretim bandından çıkarttı. 

Çapı 9,28 metre olan makine, Sicilya bölgesindeki Palermo ile diğer bir önemli Sicilya kenti Catania’yı birbirine bağlayacak olan yüksek hızlı tren tünelinin inşa sürecinde kullanılacak. Söz konusu makine, buranın yerel jeolojik ve hidrolojik koşullarıyla en uyumlu şekilde çalışabilmek için birçok yeni teknoloji benimsedi. Makinenin üreticisi CRCHI’ye göre bu uyum, işçilerin çalışma ortamını elverişli kılacak ve enerji etkinliği açısından yüksek randıman verecek. 

CRCHI, Çin’in yeraltı mühendisliği ve demiryolu ekipmanına yönelik olarak araştırmaya, tasarıma ve imalata dayalı başlıca ağır makine üreticilerinden biridir. Şirketin değişik ürünleri, aralarında İtalya, Türkiye ve Kore Cumhuriyeti’nin de bulunduğu 30’dan fazla ülke ve bölgeye ihraç ediliyor.

Hibya Haber Ajansı