Çin Devlet Konseyi Üyesi Chen Yiqin, Çin ve AB’nin kültürel ve beşeri iletişim ile işbirliğini zenginleştirerek, Çin-AB kapsamlı stratejik ortaklık ilişkisine dinamizm katması gerektiğini belirtti.

Çin-AB Üst Düzey Kültürel ve Beşeri İletişim ve Diyalog Mekanizması’nın 6’ıncı toplantısı dün Beijing’de düzenlendi. Etkinliğe Çin Devlet Konseyi Üyesi Chen Yiqin ve AB Komisyonu Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Üyesi Iliana Ivanova katıldı.

Chen Yiqin, toplantıda yaptığı konuşmada, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile AB liderleri arasında varılan uzlaşıların hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

Chen, “Üst düzey diyalog mekanizmasının öncü rolü yerine getirilmeli, kültürel ve beşeri iletişim ile işbirliği zenginleştirilmeli, halklar arasındaki temaslar kolaylaştırılmalı, eğitim, bilim ve teknoloji, kültür, medya, spor, genç ve kadın çalışmaları gibi alanlardaki iletişim ve işbirliği derinleştirilerek, Çin-AB kapsamlı stratejik ortaklık ilişkisine dinamizm katılmalı.” dedi.

Iliana Ivanova, AB ile Çin arasındaki kültürel ve beşeri iletişim ve işbirliğinde kaydedilen sonuçları överken, bu alanda daha fazla başarı kazanılmasını hızlandırmak için Çin’le birlikte çaba göstermeye hazır olduklarını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı