İmamoğlu, Büyükada'daki halk buluşmasında yaptığı konuşmada sandık başına gidileceğini hatırlatarak, ''Sandık, çok kudretli bir şey biliyorsunuz değil mi? Kendini milletten yüksekte görenleri, şöyle bir hizaya dizer. Herkesi bir kendine getirir. Bu ülkeye zarar verenler varsa, en büyük cezayı sandık keser öyle değil mi? Mührü doğru yere basarsanız, İstanbul için gerçekten çok çalışacak kişiyi seçersiniz.” dedi.

Adalar’da; faytondan elektrikli ulaşım çözümlerine, Beltur Oteli’nden Taş Mektep restorasyonuna, Bölgesel İstihdam Ofisi’nden İBB Adalar Şubesi’ne kadar, farklı alt ve üstyapı yatırımlarıyla birçok hizmet yaptıklarının altını çizen İmamoğlu, şöyle konuştu: 

“Seçimden bir gün önce Adalar’a gelmemin elbette bir sebebi var. O da şu: Yeni 5 yıla adım atarken, geçmiş dönemde birlikte yol yürüdüğümüz ve hizmetler yaptığımız, birlikte Adalar süreçlerini en titiz şekliyle bugüne taşıma gayreti içerisinde olduğumuz, değerli Adalar Belediye Başkanımız Erdem Gül'e hem teşekkür ediyoruz hem de bundan sonraki süreçte de yeni belediye başkanımıza bütün deneyimlerini aktaracağından hiç şüphe duymuyoruz.”

İmamoğlu, Adalar halkından kendisi, Akpolat ve meclis üyelikleri için rekor seviyede destek isteyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Sizlere söz veriyoruz; 5 yıl boyunca israfa, ihanete nasıl dur dediysek, bundan sonra da İstanbul'un muhafızı olmaya, İstanbul'u korurken icraatçı olmaya, dayanışmacı belediyeciliği en yukarıya taşımaya, Adalar'da hangi ihtiyaçlar var ise, bunları hızla toparlamaya ve daha da ileri seviyeye taşımaya, Adalar’ı İstanbul'un değil, dünyanın incisi haline getirmeye, her adanın kendine has sıkıntılarını özel olarak, tek tek ele almaya ve çözüme kavuşturmaya hepinizin huzurunda söz veriyorum.”

Hibya Haber Ajansı