Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugün İstanbul’da sizlerle yüz yüze gerçekleştirdiğimiz bu programımıza canlı bağlantıyla diğer 80 ilimizdeki gençlerimizi de misafir ediyoruz. Diğer şehirlerimizdeki genç kardeşlerimin her birini de sevgiyle selamlıyorum.

Aramızdaki belediye başkan adaylarımıza, belediye meclis üyesi adaylarımıza ben şimdiden başarılar diliyorum.

Ülke ve millet olarak en büyük hazinemiz olan şu İstanbul’un bu mücadelenin de öncülüğünü yapacağına yürekten inanıyorum.

Gençlerimizle her buluşmamızda onlardaki enerjiyi, heyecanı, coşkuyu, aşkı hissediyoruz. Sizlerin dinamizmi, bizi de yeniliyor, güçlendiriyor. Bugün son 4 yıldaki 55. Gençlik buluşmamızda sizlerle bir aradayız.

Biz birileri gibi gençlerimizle sadece seçimden seçime, sadece sandık ufukta görününce bir araya gelmiyoruz.

Partimizin sadece gençlik kollarının üye sayısı, bizden sonraki ikinci partinin toplam üye sayısından fazla.

Şu anda Türkiye’de üye sayısı itibarıyla bizimle aşık atacak bir parti yok. Ana muhalefet de dahil. Hepsini topla bir çuvala koy, bizimle aşık atamazlar.

Kimsenin itiraf edemediği gizli pazarlıkların döndüğü bir seçim süreci yaşıyoruz. Yıllardır ağızlarını her açtıklarında şeffaflıktan, dürüstlükten bahsedenlerin foyası her gün biraz daha ortaya çıkıyor.

Gençlerimiz üzerinden yapılan darbe güzellemelerini, gençlere yönelik hakaretleri ise milletimiz yüzü kızararak seyretti. Tüm bunlarla sadece kendilerini rezil etmekle kalmadılar. Aynı zamanda Türk siyaseti de kirlendi. Siyaset kurumuna olan inancı sarstılar. İstanbul’un son 5 senedir bir fetret devri yaşadığını hepimiz biliyoruz.

Trafik başta olmak üzere her alanda İstanbul, geriye gitti. Meydanlarda söz veren ama tutmadığı sözler hatırlatılınca ‘unuttum’ diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız.

Biliyorsunuz İstanbul’da büyükşehre genç sayılabilecek bir kardeşimizi, Murat Kurum’u aday yaparak sizlere olan güvenimizi gösterdik.

Gerçek belediyecilik özlemi içindeki diğer şehirlerimizde de eser ve hizmet döneminin kapılarını aralamalıyız. Hepsinin ötesinde belediyelerimizin kaynaklarını gençlerimiz için seferber etmeleri gerekiyor.

Giderek artan sayıda hizmete giren millet kütüphaneleri, gençlik merkezleri ve benzeri eserlerin her biri adeta gençlerimiz için birer yaşam alanı oldu. Yeni dönemde önce gençlerimize verdikleri hizmetleri hakkıyla ifa edip edemedikleri gözüyle bakacağız. Gençlerimizi ihmal edenleri, biz de ihmal edeceğiz."

Soru-Cevap

CHP konusu

Erdoğan: “Benim tavsiyem, pazar günü bunları bir daha dönmemek üzere sandığa gömmek. Bu salon hepsi oy kullanacak. Dolayısıyla buradaki genç kardeşlerim, bunları bir daha dönmemek üzere eğer sandığa gömerse zaten ‘bay bay Kemal’ tekrar dönmek istiyor. Belki onun yolu da açılır. Vatandaşlarımın benim İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de bunlara bir daha yol vermeyeceğine inanıyorum.”

Depreme hazırlık konusu

Erdoğan: “Her şeyden önce dertli olacaksın. Dertli olmadığın müddetçe bu deprem bölgelerinde gereği yapılmaz. Şu anda İstanbul’daki zat dertli değil. Gün geçmiyor ki biz metrobüslerde bir sıkıntı yaşamayalım. Gün geçmiyor ki yanan otobüslerden bir sıkıntı yaşamayalım. Önce bir defa dertli olmadan bu iş aşılmaz.”

Hibya Haber Ajansı