İçişleri Bakanı Yerlikaya, 5 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik jandarma tarafından 4 gün devam eden “Kalkan-18” operasyonlarında 20 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 559 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

İnsan kaçakçılığı yaparak ülkeyi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceklerini belirten Bakan Yerlikaya, operasyona ilişkin şunları kaydetti:

“Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Van, İzmir, Iğdır, Şırnak ve Muğla’da 4️ gün devam eden operasyonlarda; yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin, 13’ü tutuklandı, 5’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri sürüyor.”

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucu 13 araç, 2 sahne pasaport, çok sayıda uyuşturucu hap ve kaçak ilaçlara el konulduğunu aktararak, “Yakalanan düzensiz göçmenler,  ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı