CHP Genel Başkanı Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Vatandaşlarımız ülkenin 5 yıllık geleceğindeki yerel yöneticilerini seçmek için sandık başındalar. Öncelikle bu demokrasi şölenine katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Türkiye’deki başta muhtar adayları olmak üzere hangi siyasi partiden olursa olsun yönetim noktasında iddia koyan aday olan ve seçmenden oy isteyen herkese başarılar diliyoruz.

Seçim geçmiş süreçlerde elbette siyasi tartışmalar oldu şikayet ettiğimiz haksızlıklar oldu ancak çok büyük aksilikler ve kazalar olmadan bugüne kadar geldik.

Dün Bursa’da yaşanan bir olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet diliyoruz.

Yüksek Seçim Kurulu'nu takip ediyoruz. Sayın Başkanın ifadesiyle şu ana kadar Türkiye’de seçimin sorunsuz ilerlediği söyleniyor. Zaman zaman seçimlerde tansiyon yükselebilir, istenmeyen olaylara gebe birtakım durumlar oraya çıkabilir herkese bugün sakinliğini koruması, itidalli davranmaları, seçimin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesini temenni ediyorum.

Sandıklar açıldığı andan sonuçlar ilan edilene kadar süreçte özellikle kazanma sevinciyle kutlamalarla ilgili tüm vatandaşlarımızı en önce silahlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Böylesi günlerde olmadık bir sevinç gösterisinde kullanılan bir kurşun bir hayatın kaybedilmesine sebebiyet verebiliyor. Silahlardan uzak durmayı öneriyorum.

Partimize mensup sonuçlardan memnun olacak kişilere taşkınlıktan uzak durmayı ve bu seçimin kaybedeninin olmadığını hatırlatmak isterim. Biz bugün belki sandıkta 20 milyon kişiyiz ama yarın Türkiye’de hep beraber 84 milyon kişiyiz. Yarın yüz yüze bakacağız.

Bundan sonraki süreci dikkatle takip ediyoruz. Bu sabah saat 08.30 itibarıyla partimden yapılan raporlamada Türkiye genelinde yüzde 98,5 oranında birinci sandık görevlilerinin gelip yerlerine oturduklarını ortaya çıkan boşlukları yedek arkadaşlarımızla dolduğumuzu ve şu anda adayımızın olduğu hiçbir yerde eksik sandık görevlimizin olmadığını öğrenmiş bulunmaktayım.

Bundan sonraki süreçte hep birlikte başarılı olacağımızı düşünüyorum. İlk kez genel başkan sıfatıyla oy kullanıyorum. Bugün bize eşlik eden herkese çok teşekkür ediyorum. Sonuçlar hayırlı uğurlu olsun."

Hibya Haber Ajansı