Çin’de mart ayında imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) 50,8’e yükselerek yeniden genişleme aralığına döndüğü bildirildi.

Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu ve Ulusal İstatistik Bürosu Hizmet Sektörü Araştırma Merkezi’nin bugün açıkladığı verilere göre, mart ayında Çin’de imalat PMI, önceki aya kıyasla 1,7 puan artışla 50,8 olarak kayda geçti. Endeks, art arda beş ay süren daralmadan sonra tekrar genişleme aralığına döndü.

Mart ayında ülkenin farklı bölgelerindeki işletmeler ve şantiyelerin tamamen faaliyete dönmesi nedeniyle, ilgili ekipmanlara yönelik arz ve talebin arttığı belirtildi. Aynı zamanda büyük ölçekli ekipmanların yenilenmesini destekleyen politikaların teşvikiyle ilgili sektörlere yönelik beklentilerin yükseldiği ve imalat sektöründeki yeni üretici güçlerin hızlı büyüme kaydettiği aktarıldı.

Verilere göre, Çin’de mart ayında yüksek teknolojili imalat sektöründe PMI bir önceki aya göre 3,1 puan artışla 53,9, donanım imalatı sektöründe PMI ise bir önceki aya kıyasla 2,1 puan yükselişle 51,6 olarak gerçekleşti.

Endekste 50'nin üstü genişleme anlamına geliyor.

Hibya Haber Ajansı