İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul’da “Basın Merkezi” kurulduğunu açıkladı. Altun kurulan basın merkezleri için, "Basın merkezleri ile ulusal ve uluslararası basın mensuplarının seçime ilişkin gelişmeleri sağlıklı ve hızlı bir şekilde takip etmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz." dedi.

İletişim Başkanı Altun, katılımın fazla olması sebebiyle "demokrasi şöleni" olarak adlandırdığı seçimler için dezenformasyona izin verilmeyeceğini belirtti. Sıhhatli enformasyon faaliyetini bozacak her teşebbüsün anında tespit edileceğini söyleyen  Altun, durumun kamuoyuyla paylaşılacağını da vurguladı.

Fahrettin Altun, dezenformasyonla mücadelenin seçim aşamasında da kararlılıkla devam ettiğini aktararak yapılan çalışmalara dair şunları paylaştı:

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak, içeriden ve dışarıdan yürütülen; seçim süreci öncesinde vatandaşlarımızın kararlarını etkilemeyi, seçim güvenliğine gölge düşürmeyi ve hatta kamuoyunu yanlış yönlendirerek oyların geçersiz sayılmasını hedefleyen dezenformasyon kampanyalarını bertaraf etmek için etkin bir çalışma yürütüyoruz."

Hibya Haber Ajansı