İmamoğlu’nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“İstanbul’a hayırlı olsun. İstanbul’a bütün insanlarımıza hayırlı olsun. Bu şehrin  pırlanta gibi geleceğe birlikte umutla koşacağımız gençlerine hayırlı olsun. Bu şehrin kadınlarına, annelerine, beyefendilerine, emeklilerine hayırlı olsun. Bu şehre değer katan 16 milyon insanına, bu şehrin çeşitliliğine, bu şehrin bütün insanlarına, bu şehrin inançlarına, bu şehrin kadim kültürüne, bu şehrin kadim her duygusuna hayırlı, uğurlu olsun.

Mübarek ramazan ayındayız. Bizim inancımızda, geçmişimizde, ta Osmanlı’dan Cumhuriyet’e insan ayırt etmek yok. Bu şehir, bize Fatih Sultan Mehmet’in emaneti. Ruhu şad olsun. Fatih Sultan Mehmet, sadece bir şehir fethetmedi. Fatih Sultan Mehmet, bu şehirde yaşayan her insanın gönlünü fethetti. Onun için bir çağ kapattı, bir çağ açtı. Biz de bu seçimler birlikte bu şehri baskısı altına alan 2019’dan bu yana bir çok kötülüğü kenara ittik. İsrafı, kenara ittik. Bu şehrin parasını çar çur edilmesini kenara ittik. Bu şehrin, bütçesine bereket geldi.

Bu şehirde yeni bir kültür başladı. Milletin parası, artık milletin oldu. Bu şehir aynı zamanda bize Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Bu başarıya hep birlikte 5 yıl önce başlayan o güçlü demokrasi yolculuğuyla başladık. Hep birlikte iyi dilin, güzelliğin, insanlarıyla bir olmanın anlayışını temsil ettik. Bu başarıya değer katan ve bu yolculuğu en güçlü şekliyle birlikte tasarlayarak İstanbul’da güçlü bir başarı elde etmemize vesile olan Genel Başkanım Sayın Özgür Özel’e teşekkür ediyorum. Onun nezdinde partinin bütün üst yönetimine ve temsilcilerine, milletvekillerine, Merkez Yürütme Kurulu’na, parti meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.

 İstanbul’da muazzam bir organizasyonla bugün tek bir oyumuza bile zeval gelmemesi adına organize çalışan güçlü parti örgütümüzü koordine eden İl Başkanımız Özgür Çelik’e teşekkür ediyorum. Onun nezdinde partimizin yöneticilerine, ilçe başkanlarına, adaylarımıza teşekkür ediyorum.

İstanbul ittifakı, toplumun içselleştirdiği bu seçimde halkın ittifakı olduğunu ve bu ittifakı sandıkta kuran, burada onu paylaşan 16 milyon İstanbulluya teşekkür ediyorum. Yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Bizler bu seçimi bitirdikten sonra ben şunu düşünüyorum. Halk bize ne mesaj verdi? Halk aynı zamanda seçime giren rakiplerimize, hükümete, Sayın Cumhurbaşkanına hangi mesajları verdi? Bütün bunları konuşacağız.

Bizler, şunu anladık. Siz İstanbul olarak bize dedeniz ki: İstanbul’da israf dönemi bitti. Temelli kapandı. Tasarruf ve bereket dönemi başladı. İstanbul’da milletin parasının, millete verildiği dönem başladı. Partizanlık bitti. Liyakat var. Adalet, dayanışmacı, halkçı belediyecilik var.

Her İstanbulluya eşit ve adil hizmetin ulaştığı dönem devam edecek.

İstanbul’un bu akşam verdiği tarihi mesajı, nasıl ki bize vermişse hükümet yetkililerine de verdi. Verdiği talimat şu: İstanbul’a hizmette seçilen seçilene saygı gösterecek. Seçilen, seçilene zulüm yapamaz. Dayatmacılık yapamaz. Vesayet kuramaz.

İstanbul, bu akşam demiştir ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanı 18 aydır bir imzayı esirgediğin Sefaköy- Beylikdüzü Metro Hattı’nı imzala, İstanbul o hizmeti hemen alsın. Engelleme, işine bak.’ demiştir.

Millet bugün ‘Ben barıştan yanayım.’ dedi. ‘Ben demokrasiden yanayım’ dedi. ‘Adaletten yanayım.’ dedi. İstanbul, mesajını vermiştir. İstanbul, bu işi noktalamıştır. Bundan sonrası için artık herkes ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. İşte böyle bir dönem olsun istiyoruz. Vatandaşımızın lehine olsun istiyorum. Ben temenni ediyorum ama millet diyor ki: ‘Ben emir veriyorum.’ Millet, emir verir.

Bir kişinin, vesayet dönemi bugün itibarıyla bitmiştir. Cumhuriyet ve demokrasi bugün itibarıyla tam yol ileri demiştir. Millet, kazandı. Millet, kazanmaya devam edecek. Çok daha güzel işlere, günlere, bir geleceğe koşacak. Yarın sabah hep birlikte yeni bir yelken açıyoruz. Yarın pırıl pırıl, mis gibi bir bahar gününe uyanıyoruz.

Sizden enerjimi aldım. Değil atom karınca, bizi bu 5 yıllık yolculukta kimse geçemez."

Hibya Haber Ajansı