Borsa İstanbul’da yüksek volatil hareketlerin yaşandığı bir haftayı geride bıraktık.

Haftanın ilk günü 9336 seviyesine kadar yükselen BİST 100 endeksinde sonrasında sert satışlar gözlemledik. Etkili olan satışlarla beraber Çarşamba günü 8749 seviyesine geri çekilen endekste haftanın son iki gününde ise tekrar alım iştahının güçlendiği görüldü. Bu yüksek volatilite sonrasında BIST 100 endeksi haftayı %0.34 oranında çok sınırlı değer kazanımı ile 9142 seviyesinden tamamladı.

Seçim sonuçlarına odaklı bir haftaya başlarken, haftanın ilk günlerinde sert volatil bir seyir görebiliriz.

Endeksini teknik görünümüne baktığımızda, önceki 2 haftalık süreçte destek olarak çalışan 8736 ile 8.965 destek bandının üzerinde satışların karşılanmış olmasını olumlu buluyoruz. Diğer yanda bahsettiğimiz destek bandına yakın seyreden 50 günlük ortalamanın da üzerinde kalınmasını da pozitif değerlendirdiğimiz diğer teknik unsur olarak gösterebiliriz.

Son iki günde etkili olan tepki alımları ile beraber kısa vadeli göstergelerde gördüğümüz toparlanma ve 22 günlük basit ortalamanın yukarı yönde geçilmiş olmasını da pozitif değerlendiriyoruz.

Haftanın ilk işlem gününde 8917 seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz. Yaşanabilecek volatilite sonrasında bu seviyenin üzerinde kalınabilmesi halinde geçtiğimiz haftanın son günlerinde etkili olan alımların devamını görebiliriz. Ancak 8917’nin kırılması durumunda kısa vade için önemli destekler olarak gördüğümüz 8736 ile 8.965 destek bandına kadar geri çekilme beklenebilir.

Endekste 9223 seviyesini ise yükseliş eğiliminin devamı halinde ilk ara direnç seviyesi olarak takip edeceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı