Başkan Yavaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki ikinci döneminin ilk açıklamasını yaparak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm parti teşkilatına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Bizim bu seçimde de asıl kahramanlarımız yine isimsiz olanlardı. Cadde cadde, sokak sokak; bir kaldırım taşını bile eksik bırakmayacak şekilde çalışan, Başkentimizin adil yönetim anlayışı için birçok fedakarlıkta bulunan Ankara halkının tamamına yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ankara’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerin emaneti olduğunu ifade eden Yavaş, bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağını vurguladı. Yavaş, tıpkı pandemi dönemi, yangın, sel ve deprem felaketlerinde en önde yardıma koştukları gibi bundan sonra da kimseyi ayırmadan 6 milyon tek yürek olacaklarının altını çizdi.

Seçimi 6 milyon Ankaralının kazandığı söyleyen Yavaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Ankara’da seçimi beton kaybetti, yeşil kazandı. Şatafat ve haksız servet kaybetti, emek ve alın teri kazandı. Rantçılar kaybetti, sosyal belediyecilik kazandı. İmar baronları kaybetti, 6 milyon Ankaralı kazandı. Eser belediyeciliği adı altında çöp projelere, ne olduğu belirsiz beton kulelere milyarlarca lira harcayanlar kaybetti; o milyarlarca lirayı halkın sağlığına, beslenmesine, ısınmasına, eğitimine harcayanlar kazandı.”

Seçim sonuçlarının ülkede siyaset yapan herkese yol haritası çizdiğini vurgulayan Yavaş, şunları kaydetti:

“Demek ki kimseyi ayırmadan hizmet ederseniz, yalnızca halkın size verdiği görevle ilgilenirseniz, kutuplaştırmaktan uzak durursanız, şeffaf olursanız, halka hesap verirseniz, başı dara düşenin yanına hızır gibi koşarsanız, ‘az laf, çok iş’ diyerek çalışırsanız işte böyle rekor oyla seçiliyorsunuz.”

Yavaş, ayrıca seçim sürecinde kendisine desteklerini açıklayan; Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Milli Yol Partisi, Merkez Parti, Milliyetçi Türkiye Partisi ve Anadolu Birliği Partisi’nin Genel Başkanları, yöneticileri ve üyelerine de teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı