ARCLK… Şirket ile Whirlpool Corporation'ın ("Whirlpool") Avrupa'da faaliyet gösteren üretim, satış ve pazarlama iştiraklerinin tamamının, Arçelik'in çoğunluk hissesi ile kontrol edeceği bir yapı altında birleştirilmesi amacıyla (i) devreden sıfatıyla, Arçelik'in %100 bağlı ortaklığı Beko B.V., (ii) garantör sıfatıyla Arçelik, (iii) diğer bir devreden sıfatıyla, Whirlpool'un Delaware'de yerleşik ve paylarının tamamına sahip olduğu Whirlpool EMEA Holdings LLC ("Whirlpool EMEA"), (iv) garantör sıfatıyla Whirlpool ve (v) devralan sıfatıyla Beko Europe B.V. ("Beko Europe") (hepsi birlikte "Taraflar") arasında İştirak Sözleşmesi ("Sözleşme") imzalanmıştır. Arçelik'in Avrupa'daki bağlı ortaklıklarının paylarının ayni sermaye yoluyla devredildiği Beko Europe'a, Whirlpool Corporation'ın Avrupa'da bulunan üretim, satış ve pazarlama iştiraklerinin tamamının sahibi olan Whirlpool Europe Holding B.V. ("Whirlpool Europe") paylarının tamamı ayni sermaye yoluyla devredilmiştir. Söz konusu işlemler neticesinde, Beko Europe sermayesinin %75'i Beko B.V.'ye, %25'i ise Whirlpool EMEA'ya tahsis edilmiştir. Ayrıca, Whirlpool'un Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas'ta kurulu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ("MENA") pazarında faaliyette bulunan Whirlpool MEEA DMCC ve Whirlpool Maroc S.a r.l. unvanlı iki bağlı ortaklığına ait hisselerin tamamı ile Whirlpool'un MENA bölgesindeki faaliyetleri, MENA pay alım satım sözleşmesinde düzenlenen kapanış işlemlerini takiben, 1 Nisan 2024 tarihinde Beko B.V. tarafından devralınmıştır.

ARDYZ… Şirket, "T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Bilgi Teknolojileri Danışmanlık Hizmet Alımı" işi kapsamında 5 personel istihdamıyla " KURUM bünyesinde mevcutta yürütülen veya yeni sunulacak e-devlet dönüşümü ve/veya alt yapısı ile ilgili bilgi ve iletişim teknolojileri hizmetlerinin devamlılığının sağlanması kapsamında, KURUM'un yürürlükteki ilgili yönetmeliğine, mevzuatına ve iş süreçlerine uygun olarak sürdürülebilir sistemin sağlanması için yazılımın güncellenmesi, gerekli görülen entegrasyonların sağlanması, eğitim ve teknik destek verilmesi, uygulama yaygınlaştırma çalışmalarının yapılması, bakım ve idame hizmetleri" projesi için 15.03.2024 tarihinde açılan ihaleye en uygun teklif firma tarafından verilmiş olup TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. ile 7.895.088 TL (KDV Hariç) bedel ile ihale sözleşmesi imzalandığı 01.04.2024 tarihi itibariyle tarafımıza bildirilmiştir.

EBEBK… 29 Şubat 2024 tarihi itibarıyla 233 tanesi geleneksel, 7 tanesi ise mini mağaza konseptinde olmak üzere Türkiye'de toplam 240 mağazaya sahip olan şirket mağaza sayısı 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla 235 tanesi geleneksel, 7 tanesi mini olmak üzere 242'ye ulaşmıştır.

EUPWR… ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. Satınalma ve Sözleşmeler Direktörlüğü, ilgili iş için şirkete sözleşme davetinde bulunmuştur. Kurum ile sözleşme 5 (Beş) iş günü içerisinde imzalanacaktır. Sözleşme baz bedeli KDV hariç 2.920.000 USD'dir.

GESAN… Şirket, Çin Merkezli CEEC ANHUI NO.1 ELECTRICAL ENERGY CONSTRUCTION CO LTD. şirketinin Adana Şubesi ile ‘Türkiye Rixos Hotel Lisanssız Güneş Enerjisi Santrali Projesi' için anlaşma sağlamıştır. Anlaşma bedeli vergiler hariç toplam 4.917.181 USD'dir.

INFO… Şirket ile Hedef Holding A.Ş. arasında Hedef Yatırım Bankasının paylarının devrine ilişkin pay devri sözleşmesi imzalanmış ve gerekli izinlerin alınmasına teminen BDDK'ya başvuruda bulunulmuş olup, İlgili payların devrine lişkin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından gerekli izin verilmiştir. Kapanış işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması planlanmaktadır.

KZBGY… Marmaris'te bulunan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projemizde 01 Mart 2024 – 31 Mart 2024 tarihleri arasında 283 adet devremülkün satışı gerçekleştirilmiş olup, bu satışlardan 142.931.601 TL ön satış cirosu elde edilmiştir. Projede bugüne kadar toplam 26.919 adet devremülk satışı gerçekleştirilmiş olup sözleşmesi yapılmıştır. Yapılan devremülk satışlarına ilişkin toplam KDV hariç 5.775.688.888 TL ön satış cirosu elde edilmiştir.

MEDTR… Şirket 01 Ocak 2023 - 31 Aralık 2023 hesap dönemine ait konsolide finansal durum tablosu ve dipnotları, kapsamlı gelir tablosu, nakit akış tablosu ve öz kaynak değişim tablosu ile Yönetim Kurulu faaliyet raporu 04.04.2024 tarihinde kamuya açıklanacaktır.

TABGD… Şirket, 2024 yılının birinci çeyreğinde sistem genelinde 45 yeni restoran açarken, 31 Mart 2024 itibarıyla kendi işlettiği 943 ve franchise'lar tarafından işletilen 711 olmak üzere toplam 1.654 restorana ulaşmıştır.

VBTYZ… Şirket VBT Yazılım A.Ş., Türkiye'de yerleşik Bir Özel Banka ile "Ana Sistem İşletim Sistemi Yönetim Yazılımı" temini konusunda anlaşmıştır. Sözleşmenin toplam bedeli 538.069,41 Amerikan Dolarıdır.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı