Yerel seçimler sonrasında ki ilk işlem gününe pozitif başlayan BİST 100 endeksinde dün sert volatil bir seyir etkili oldu. Açılış sonrasında 9258 seviyesine kadar yükselen endeks günün ilerleyen saatlerinde gelen satışlar ile 8960 seviyesine kadar geri çekilme yaşansa da sonrasında gelen alımlar ile toparlanan endeks günü %0.17 oranında çok sınırlı değer kazanımı ile 9157.54 seviyesinden tamamladı. Yaşanan sert volatiliteye rağmen satışların gün içinde karşılanmış olmasını olumlu buluyoruz. Diğer yandan 22 günlük ortalamanın üzerinde kalınmış olması da olumlu görünümü destekliyor.

Teknik göstergelere baktığımızda ise son günlerde pozitif seyreden kısa vadeli göstergelerden sonra orta vadeli gösterge olan Macd’in de son 1 alık süreç sonrasında Al konumuna geçmiş olması da olumlu baktığımız diğer teknik unsur olarak söyleyebiliriz.

Güne pozitif başlamasını beklediğimiz endekste 9336- 9368 bandını gün içi hareketlerde ilk ara dirençler olarak takip edeceğiz.

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan dalgalanmada kar satışlarının geldiği seviyeler olan bu bandın aşılabilmesi 9450 zirvesine kadar yükselişi beraberinde getirecektir. 22 günlük ortalamanın geçtiği nokta olan 8980 seviyesini ise yaşanabilecek geri çekilmelerde ilk destek noktası olarak takip edeceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı