Altın yeni haftaya da 2265 dolar/onsla rekorla başlayarak rallisine devam ettirdi. Piyasaların kapalı olduğu günde ABD’den gelen ekonomik veriler FED’in faiz indirimi konusunda elini rahatlatacağı beklentisini artırması sonrası altın yeni haftaya alıcılı bir başlangıç yaptı. 2233 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden,2251 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,8 kazancı hanesine yazmasının yanı sıra beşinci seansı da kazançla tamamlamış oldu.

Gümüş de altınla benzer şekilde kazançlı bir haftayı geride bırakırken, 24,96 dolar/onstan haftaya giriş yaptığı günde 25 dolar/onsun üzerine yerleşti. 25,08 dolar/onstan seansı tamamlayan beyaz maden, yüzde 0,5 kazancı hanesine yazdı.

Platin ise dünkü seansta negatif seyir izleyerek, altın ve gümüşten negatif yönde ayrıştığı bir günü geride bıraktı.911 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin,906 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,6 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum da seansı kırmızda kapatan bir diğer kıymetli maden oldu. 1015 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1007 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,8 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı