Dünya genelinde 176 ülkede, 400 bin işlem noktasında hizmet veren Türkiye’nin lider para transfer şirketi UPT, teknoloji ve Ar-Ge gücünü artırmak için IT departmanını Dijitalpark Teknokent Ataşehir yerleşkesine taşıdı. Kendi geliştirdiği UPTION Avrupa ve UPTION Global gibi uluslararası projelerde maliyet avantajı yakalamak, Ar-Ge nitelikli projelerine fonlama ve üniversite desteği sağlamak amacıyla atılan bu adım çerçevesinde UPT’nin performans geliştirmeleri ve teknolojik alt yapı iyileştirmelerinin hızlandırılması planlanıyor.

Hedef sistem ölçeklenebilirliğinin ve sürekliliğinin yüzde 100’e ulaşması

UPT CTO’su Tolga Kilimci, konuyla ilgili şunları söyledi:

“UPT olarak teknolojik geliştirmelerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Burada temel motivasyonumuz teknolojide takipçi değil, öncü konumda olmak. Bu anlamda Teknokent’e geçişimizle birlikte ekibin yetkinliğinin ve kalitesinin artırılması, sistem sürekliliğinin yüzde 100’e yaklaştırılması, proje üretim verimliliği ve çıktı kapasitemizi arttırmak gibi temel hedeflerimiz var. Ayrıca sistem performans iyileştirmeleri, Veri Ambarı ve İş Zekası ekibimizi büyütmek gibi planlarımız da var. Böylece ürettiğimiz verinin görselleştirilmesi ve makine öğrenmesi alanlarına daha fazla yatırım yaparak mevcut iş zekamızı daha ileriye taşıyacağız.”  

Gelişen teknolojik altyapısı ile dünyaya açılıyor

UPT özellikle mobil uygulaması UPTION özelinde yeni geliştirmeler ile müşteri memnuniyetini artırırken küresel çapta iş yapma yeteneklerini geliştirmeyi planlıyor. Tolga Kilimci, “Şu anda mevcut uygulamalarımızı modüler “microservice” mimariler ile modernize ediyor, uygulama geliştirmeyi hızlandırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Böylece hem güncel teknoloji üzerindeki tecrübemizi artırıyor hem de global projelerimiz için hazırlık yapıyoruz. Ayrıca UPTION tarafında Türkiye’de ürün gamımızı genişletecek projelerimize devam ederken, UPTION’ı tüm dünyaya duyurmak için globale odaklanıyoruz” dedi.

Dünya nüfusunun yüzde 95’ine, uygun maliyetlerle para transferi imkan sağlayan UPTION, uluslararası para transferinde yaygın olarak kullanılan ve yüksek maliyetlerle çalışan SWIFT sisteminin yerine kendi geliştirdiği teknoloji ile düşük maliyetli, hızlı ve güvenilir para transfer işlemlerini gerçekleştiriyor. UPT ayrıca mobil uygulaması UPTION ile kullanıcıların yurt içi ve yurt dışı hesaba, karta, isme ve dijital cüzdanlara para gönderim işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Teknolojisini her geçen gün yenileyen UPT, kendi bünyesinde geliştirdiği teknolojilerle “fintech as a service” olarak yurt dışındaki ödeme kuruluşlarının uluslararası para transferi altyapılarını da sağlıyor.

Hibya Haber Ajansı