Yeni koruma emri Trump'ın hakime ve geçen yıl Trump'ı 2016 seçimleri öncesinde bir seks skandalını örtbas etmek için kayıtlarda tahrifat yapmakla suçlayan Manhattan bölge savcısı Alvin Bragg'a saldırmasına izin vermeye halen devam ediyor.

Ancak New York Yüksek Mahkemesi Yargıcı Juan Merchan'ın revize edilen kararnamede belirttiğine göre, Trump'ın davaya müdahil olan avukatların ya da mahkeme personelinin yanı sıra yargıç ve bölge savcısının aile üyelerine açıkça saldırması artık yasaklandı.

Kararda, Trump'ın yargıcın kızına yönelik son saldırılarına atıfta bulunuldu ve Trump'ın çıkar çatışması olarak algıladığı şeyleri ve diğer şikâyetleri "temel siyasi söylem" anlamına geldiği için eleştirmekte özgür olması gerektiği yönündeki iddiası reddedildi.

Merchan, "Trump'ın davalarına atanan hukukçuların ve avukatların aile üyelerine saldırma alışkanlığı hiçbir meşru amaca hizmet etmiyor. Bu sadece davalara katılmak üzere görevlendirilen veya çağrılan kişilere, sadece kendilerinin değil, aile üyelerinin de 'adil bir oyun' olduğu korkusunu enjekte etmektedir" dedi.

Hibya Haber Ajansı