Çin Güvenlik Bakanlığı, 2 Nisan'da yaptığı açıklamada, ABD'nin Çin'e yönelik iftira, karalama ve siber saldırılarının, ülkenin meşru hak ve çıkarlarını ciddi şekilde ihlal eden kötü niyetli bir manipülasyon olduğunu ve Çin'in buna kesinlikle karşı çıktığını belirtti.

Bir süredir jeopolitik amaçlar için ABD, liderliğindeki dünyanın en büyük istihbarat örgütü olan “Beş Göz İttifakı”nı “Çinli hacker tehdidi” hakkında çeşitli dezenformasyon derlemeye ve yaymaya teşvik ediyor. Yakın zamanda, ABD ve İngiltere hükümetleri, “Çin hükümeti ile ilişkili” olduğunu iddia ettikleri hacker gruplarının siber saldırılar düzenlediğine dair bir komplo teorisi ortaya attı ve bu bahaneyle “tek taraflı” yaptırımlar uygulamaya başladı.

Bu duruma yanıt olarak Çin Güvenlik Bakanlığı, ABD'nin eylemlerinin “yavuz hırsız ev sahibini bastırır” türünden bir iftira olduğunu ve siber güvenlik meselelerini siyasi amaçlarla manipüle ederek Çin'in meşru hak ve çıkarlarını ihlal ettiğini vurguladı. Açıklamada, Çin'in, ilgili tarafların yanlış eylemlerini derhal durdurmaları çağrısında bulunduğu ve meşru hak ile çıkarlarını korumak için gerekli tüm önlemleri alacağı belirtildi.

Hibya Haber Ajansı