İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın yaşandığı Beşiktaş Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'taki çalışmaları yerinde inceledi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak’tan olayla ve çalışmalarla ilgili bilgi alan İmamoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kaçak bir müdahale içeride yürütülmüş

İmamoğlu, yangın ihbarı yapıldıktan 6 dakika sonra itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaştığını söyleyerek 106 personelin ve 37 aracın müdahale sürecinde yer aldığını ifade etti. Yangının gerçekleştiği işletmenin 1987’de ruhsatlanmış olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu şunları dile getirdi:

"Binanın altında gece kulübü olarak işletilen mekanda, gündüz bir tadilat işlemi yapıldığı öngörüsü var. İçeride yapılan yapıyla ilgili hiçbir tadilat, inşaat başvurusu yok. Bir şikayet vesaire de ilçe belediyesine ulaşmış durumda değil. Dolayısıyla, tabiri caizse, kaçak bir müdahale içeride yürütülmüş. Burası 1987’de ruhsatlanmış bir gece kulübü. En son itfaiye raporu, 2006 veriliyor. 2018’de bir ruhsat yenileme süreci var ilçe belediyesinde. Ama bütün bunlar tabii teknik olarak, idari olarak incelenecek."

İncelemeler devam ediyor

İBB Başkan Ekrem İmamoğlu, yangının yaşandığı işletmenin içerisinde işçilerin kalmış olma ihtimalini yetkililerin öngördüğünü belirtti. İmamoğlu, “Şu an ulaşamadığımız bir şey yok. Ama çok ciddi şekilde inşaat malzemesi ve yapı malzemesinin içeride dağınık bir şekilde, olduğunu Daire Başkanımız ilettiler. Dolayısıyla enkazın altından bir insanımıza daha ulaşır mıyız, ulaşmaz mıyız; onu bilemiyoruz. Ama oradaki incelemeler devam ediyor" dedi.

Hibya Haber Ajansı