GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2023 11:00

Kiler Holding ve Hikmet Kiler Vakfı deprem bölgesine desteklerini sürdürüyor

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler: "Elbistan'da ilk etapta 150 konteynerden oluşan ve 1.000 kişinin barınacağı, içinde sağlık merkezi, fırın ve aşevi bulunan bir konteyner mahallesi oluşturmaya başladık"

Kiler Holding ve Hikmet Kiler Vakfı deprem bölgesine desteklerini sürdürüyor

İSTANBUL (AA) - Kiler Holding ve Hikmet Kiler Vakfı, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası deprem bölgesine desteğini sürdürüyor.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, Kiler Holding ve Hikmet Kiler Vakfı, büyük acılara sebep olan felaketin arama kurtarma faaliyetlerini desteklemek, bölge halkının ihtiyaçlarını bir nebze olsun giderebilmek ve yaraları hızlıca sarabilmek için faaliyetlerine devam ediyor.

Depremin henüz ilk saatlerinden itibaren Nurdağı ve Toprakkale hızlı tren şantiyelerinden 20 adet iş makinası ve kamyon, arama kurtarma faaliyetlerini desteklemek üzere yönlendirildi. Her iki şantiye depremzedelere açıldı ve halihazırda 600 depremzede şantiyelerde misafir edilirken günlük 1.000 kişiye 3 öğün yemek çıkarılmaya başlandı.

Aras Elektrik Dağıtım AŞ tarafından Kahramanmaraş'a 28 personel, 8 araç ve ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı. Malzeme tedarikinin yanında ekipler arızaların giderilmesi ve Kahramanmaraş-Elbistan'a elektrik verilmesinde çalışmalar yürütüyor.

Depremin ikinci günü Holdingin grup şirketi Aras Elektrik Dağıtım AŞ, Hatay'a 35 personel, 7 araç ve jeneratörler sevk ederken, bir diğer grup şirketleri Kütahya Şeker AŞ, 10 personel ve 2 arazi aracı ile deprem arama kurtarma ve altyapının yeniden ayağa kaldırılması faaliyetlerini desteklemeye başladı.

Hikmet Kiler Vakfı tarafından, konteyner mahallesinde, depremin ilk gününden itibaren 50 tırı bulan su, gıda ve temel yaşam malzemeleri, oluşturulan lojistik merkezi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine düzenli dağıtılıyor.

- "İlerleyen günlerde nakdi ve gayri nakdi yardımları sürdüreceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, "Elbistan'da ilk etapta 150 konteynerden oluşan ve 1.000 kişinin barınacağı, içinde sağlık merkezi, fırın ve aşevi bulunan bir konteyner mahallesi oluşturulmaya başlandı ve depremin 4. günü itibariyle 10 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek çıkarılacak şekilde ilk yapılanması tamamlandı." ifadelerini kullandı.

Kiler, söz konusu konteyner mahallesinin ihtiyaçlara bağlı olarak genişletilmesinin planlanmakta olduğunu, kalıcı konutlar tamamlanana kadar konteyner mahallesindeki misafirlerin tüm ihtiyaçlarının Holding tarafından karşılanacağını bildirdi.

AFAD çalışmalarını desteklemek üzere grup olarak 25 milyon TL nakdi yardımda bulunulduğunu aktaran Kiler, "İlerleyen günlerde nakdi ve gayrinakdi yardımları sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

ibrahim uyguribrahim uygur