İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, deprem bölgesine hemen hemen her kalemde ayni yardımda bulunduklarını belirterek, "Ayni olarak bildirimlerini aldığımız yardımların değeri 500 milyon lirayı aştı. Bu rakam bizim tespit ettiğimiz. Yardımsever üyelerimiz vasıtası ile de bizim yetişemediğimiz noktalara yardımların gittiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

ASKON'dan yapılan açıklamaya göre, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgeye yardım seferberliği başlatan ASKON’un deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımları hız kesmeden devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, dayanışma ruhu içerisinde depremin ilk gününden beri hiç durmaksızın her kalemde gerek teşkilatlarından gerek üyelerinden deprem bölgesine yardımların büyük bir özveri ile ulaştırıldığını ifade etti.

Aydın, hizmete aldıkları deprem koordinasyon merkezleri sayesinde depremden etkilenen illeri şubeleriyle eşleştirme yaparak, arama, kurtarma ve yardım faaliyetlerine ivedi bir şekilde başladıklarını belirtti.

Aydın, önceki tecrübelerine istinaden deprem bölgesine hemen hemen her kalemde ayni yardımda bulunduklarını belirterek, "Ayni olarak bildirimlerini aldığımız yardımların değeri 500 milyon TL’yi aştı. Bu rakam bizim tespit ettiğimiz. Yardımsever üyelerimiz vasıtası ile de bizim yetişemediğimiz noktalara yardımların gittiğini biliyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye Tek Yürek Kampanyasına katılarak 5 milyon TL’lik yardımda bulunduklarını hatırlatan Aydın, şunları kaydetti:

"13 uçak, 1528 tır, 76 iş makinesi, 987 uzman ve gönüllü ekip, 865 özel kazı ve kurtarma ekibi ile sahada olduk. Jeneratöründen çocuk bezine, tıbbi malzeme kolisinden hijyen seti kolisine. Arama kurtarma malzemelerinden ısıtıcısına kadar her kalemde depremzede vatandaşlarımızla dayanışma içinde olmaya çalıştık ve olmaya da devam ediyoruz.

Gücümüz yettiğince her şey rayına oturuncaya kadar desteğimizi Allah’ın izni ile devam ettireceğiz. Desteklerimiz sadece depremzede bölgelerdeki vatandaşlarımızı kapsamıyor, ayrıca şubelerimizin bulunduğu illere gelen depremzede vatandaşlarımıza kucak açıyor dayanışmamızı onlarla da sürdürüyoruz. Bizi biz yapan değerin bu dayanışma ruhu olduğunu biliyor ve bu doğrultuda vatanımıza ve milletimize olan borcumuzun bir tezahürü olarak gerekli tüm çabamızı ortaya koyuyoruz."