“Nisan 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

Dün hafif pozitif açılış sonrasında etkili olan satışlar ile gerileyen Nisan vadeli endeks 30 sözleşmesi günü %1.96 oranında değer kaybı ile 9979.25 seviyesinden günü tamamladı.

Dün etkili olan sert geri çekilme sonrasında kısa vadeli bazı göstergelerde bozulma görülürken, 22 ve 50 günlük gibi kısa ve orta vade açısından önemli bulduğumuz 2 önemli ortalama seviyelerinde gerçekleşen kapanışı önemli buluyoruz.

Saatlik grafiklerde bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek noktalarına yakın olması tepki olasılığını artırmasına rağmen göstergelerde şimdilik net bir güç kazanımında söz edemiyoruz.

Gün içi hareketlerde 50 günlük (üssel) ortalama ile bir önceki zirve olan ve artık destek noktası olarak gördüğümüz 9966 seviyesinin yakından izlenmesini öneriyoruz

Bu desteğinin üzerinde mevcut uzun pozisyonlar korunabilir. Ancak bu desteğinin kırılması sonrasında geri çekilme eğilimi tekrar hız kazanabileceğinden, 9966 seviyesinin altında ki hareketlerde Uzun pozisyonlarda ısrar edilmemesini öneriyoruz.

Sözleşmede yaşanabilecek tepki denemelerinde ise 10157 seviyesini ise ilk ara direnç olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı