Dün hafif pozitif açılış sonrasında artan satışlar ile gün boyunca negatif bir seyir izleyen BİST 100 endeksi %1.27 oranında değer kaybı ile 9040.87’den günü tamamladı.

Banka hisselerinde alım iştahı sürmesine rağmen, sanayi sektör hisselerinde etkili olan sert satışlar endekste baskı unsuru olduğunu söyleyebiliriz.

Bankacılık endeksini %1.57 oranında değer kazanımın yaşandığı günde sanayi endeksinde %2.08 oranında değer kaybı gerçekleşti.

Etkili olan satışlar sonrasında teknik göstergelerde güç kayıpları görülüyor, ancak şimdilik net bir bozulmadan söz edemeyiz. Ayrıca kısa vade açısından önemli bir ortalama olarak takip ettiğimiz 22 günlüğün üzerinde kalınmış olmasını da olumlu buluyoruz.

Dün yaşanan geri çekilme sonrasında güne hafif tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endekste 8960 – 9154 bandını gün içi destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz.

Gün içinde etkili olabilecek tepki ataklarının ivme kazanabilmesi için 9154 seviyesinin üzerinde kalıcı hareketler gerçekleşmeli. Bu nedenle tepki amaçlı açılması düşünülen pozisyonlar için daha temkinli kalınmasını ve zarar kes, kar al noktalarının yakında tutulmasını öneriyoruz.

Endekste 8960 desteğinin kırılması durumunda ise satış baskısı ivme kazanabileceğinden bu desteğinin altında ki hareketlerde geçmiş dönemde açılmış pozisyonları azaltılmasının yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı