Otomotiv Sektörü: Mart ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 artarak 87.071 adete yükselirken, hafif ticari araç satışları %7,9 azalarak 22.757 adete geriledi. Toplam otomobil ve hafif araç satışları ise %5,7 artarak 109.828 adete yükseldi.
Ocak – Mart döneminde otomobil satışları %33,0 artarak 233.389 adete, hafif ticari araç satışları %2,6 artarak 62.130 adete yükseldi. Toplam otomobil ve hafif araç satışları ise %25,2 artarak 295.519 adet oldu.
AKSA – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 650 milyon TL’den 6,5 milyar TL’ye yükseltilmesi tescil edildi.
ASTOR – Şirket ile İskenderun Enerji arasında 675 MVA, 400/21kV transformatörü üretimi için 5,3 milyon dolar tutarında sözleşme imzalandığı açıklandı.
ALVES – Şirketin yurt içinde iki firma ile 88,6 milyon TL tutarında sipariş sözleşmesi imzalandığı açıklandı.
AHGAZ – Pay geri alım sürecinin tamamlandığı açıklandı.
AHGAZ & ENERY – Şirket bağlı ortaklığı Enerya Ereğli Gaz tarafından Ereğli Belediyesi'nden gelen talep üzerine, Orhaniye Mahallesinde doğal gaz dağıtımı yapmak üzere lisans kapsamının genişletilmesine karar verilmesi sonrasında genişletilmeye ilişkin EPDK’ya yapılan başvurunun onaylandığı açıklandı.
ARASE – Şirket bağlı ortaklığı Aras Edaş’ın 2024 yılında 2,5 milyar TL tutarında şebeke tesis yatırım planlaması yaptığı açıklandı.
BINHO – Şirket yatırımlarından Bin Ulaşım’ın iştiraki BinBin Albania Mobility’nin Tiran Belediyesi ile müzakerelerini tamamladığı, Mayıs ayında paylaşımlı elektrikli skuter kiralama operasyonunun başlamasının planlandığı açıklandı.
BRSAN – Şirketin 3 aylık ve 6 aylık finansallarında da enflasyon muhasebesi uygulanmayacağı açıklandı.
CANTE – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1,2 milyar TL’den 10 milyar TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’da da onaylandı.
CLEBI & SELVA – VBTS kapsamında şirket paylarına 2 Mayıs’a kadar kredili işlem yasağı getirildi.
DOHOL – Şirketin DOBUR’da sahip olduğu 603.958 adet payların Borsa'da satışına ilişkin olarak Pay Satış Bilgi Formu ile SPK’ya başvuru yaptığı açıklandı.
DGNMO – Mart ayında şirket markalarının 11 adet mağaza açtığı belirtildi.
EBEBK – Halka arzdan elde edilen fonun 102,2 milyon TL’sinin yurt içi ve yurt dışı mağazalaşma ve online kanal yatırımlarında, 372,0 milyon TL’sinin net işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.
EBEBK – Şirketin EBEBK markasının Çok Kanallı Zincir Mağaza Desteği alınmasının uygun görüldüğü açıklandı.
ELITE – Şirketin, Cinnamon firması ile bir iş ortaklığı kurulması amacıyla imzalanan mutabakat kapsamında görüşmelere başlandığı açıklandı.
ENTRA – Şirket payları 4 Nisan'da Borsa'da işlem görmeye başlayacak.
EREGL – Şirketin yaptığı başvuru kapsamında Güney Kore menşeli rulo halinde olmayan sıcak haddelenmiş yassı çelik ürününe yönelik damping soruşturması açıldığı açıklandı.
EUPWR – Şirketin, %70 bağlı ortaklığı ve GESAN’ın dolaylı bağlı ortaklığı olan Europower World Enerji paylarının %30'una karşılık gelen payların satın alınmasına karar verildiği açıklandı.
GESAN – Şirketin FROTO ile Kocaeli Gölcük Fabrikası Kaynak Atölye Binası Çatısına, Çatı Öztüketim GES yapılması kapsamında anlaşma sağlandığı açıklandı.
GENIL – Şirket ile SGK arasında şirketin distribütörü olduğu Biomarin International tarafından üretilen Naglazyme 1 Mg 5 Ml 1 Flk. İlacının tedarikine yönelik Alternatif Geri Ödeme Sözleşmesi imzalandığı, şirkete katkısının 158 milyon euro olmasının beklendiği açıklandı.
GENIL – Şirket ile SGK arasında şirketin distribütörü olduğu Biomarin International tarafından üretilen Vimizim 1 Mg 5 Ml 1 Flk. İlacının tedarikine yönelik Alternatif Geri Ödeme Sözleşmesi imzalandığı, şirkete katkısının 102 milyon euro olmasının beklendiği açıklandı.
GENIL – Şirket ile SGK arasında şirketin distribütörü olduğu Eusa tarafından üretilen Qarzıba 4,5 Mg/Ml Vıal İlacının tedarikine yönelik Alternatif Geri Ödeme Sözleşmesi imzalandığı, şirkete katkısının 25,5 milyon euro olmasının beklendiği açıklandı.
GUBRF – Yönetici Sorumluluk Sigortası’nın yenilendiği açıklandı.
HALKB – 60 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında Genel Müdürlüğün yetkilendirildiği açıklandı.
HALKB – 93 gün vadeli 682 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
IZENR – Manisa’da GES yatırımları kapsamında 24,1 MWe/32,079 MWp kurulu güç santraline ait sisteminin montaj işlemleri ile elektriksel montaj işlemlerinin tamamlanıp GES’in devreye alındığı açıklandı.
KATMR – Ankara’daki 10.800 m2’lik fabrika binası ve arsasının 140 milyon TL’ye satılmasına karar verildiği açıklandı.
KGYO – Şirketin sahibi olduğu  20.399.999 adet A Grubu  payların tamamının hisse devir sözleşmesi kapsamında Orhun Kartal'a devredildiği açıklandı.
LIDFA – 370 gün vadeli 30 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
MARBL – Şirketin bağlı ortaklığı Marble Systems’in iştiraki NBS Tile’nin 286.865 dolarlık bir otel projesi için mermer tedarik anlaşması yaptığı açıklandı.
MRGYO – Şirket portföyünde yer alan gayrimenkullerin değeri kapsamında Eylül 2023’teki 6,2 milyar TL portföy büyüklüğünün Mart 2024’te %28,5 artışla  8,0 milyar TL’ye yükseldiği açıklandı.
ODAS – Özbekistan’da yer alan ve 158 MW kurulu kapasiteli Doğalgaz Çevrim Santrali'nin, NEGU tarafından Bakanlık resmi kabulünün yapılarak 174 MW kurulu güce ulaştığı açıklandı.
OFSYM – Adana Hacı Sabancı OSB’de bulunan fabrikada mekanik ve elektronik alt yapı ve üretimde kullanılacak olan ekipmanların hazır hale geldiği ve deneme üretimine başlandığı açıklandı.
OZSUB – Medyada yer alan şirketin Kültür Balığı Üretim Tesisi Kapasite artışı projesi ile ilgili ÇED sürecinin başlatıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.
PASEU – İzmir Aliağa’da bulunan TCDD Biçerova Yük Terminali'nde, konteyner elleçleme, depolama ve diğer tüm terminal hizmetlerini sunmak üzere 16.000 m2 alanın kiralandığı açıklandı.
PNLSN – Şirketin Ankara ve Muğla merkezli iki müşterisi ile 26,5 milyon TL ve 0,77 milyon dolar tutarında sipariş sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
PSGYO – Şirketin EKGYO ile %99 oranında pay sahibi olduğu Pasifik – Merkez Adi ortaklığı arasında imzalanan Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi’nde Tadilat Yapı Ruhsatı ile projedeki konut sayısı ve ticari ünite satılarında revizyona gidildiği açıklandı.
RALYH – 98 gün vadeli 175 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında taleplerin toplandığı açıklandı.
RUBNS – Şirketin ürün satışları kapsamında Mart ayında 113,7 milyon TL tutarlı ürün satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
SOKE – Konya’ya şube açılmasına karar verildiği açıklandı.
SEYKM – Marka ihlal davasının bir sonraki duruşma tarihinin 4 Temmuz olduğu açıklandı.
SUWEN – Mart ayında 3 mağaza açılıp 1 mağaza kapatıldığı belirtildi.
TCELL – Rehberlik Hizmetleri Servis’inin tasfiye edilmesine karar verildiği açıklandı.
TERA – 92 gün vadeli 240 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
VBTYZ – Şirketin bir havayolu firması  ile  Capacity Backup Temini konusunda 271.260 dolarlık anlaşma sağladığı ve sipariş aldığı açıklandı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı