USD/TRY:  ABD'de dün akşam Fed üyeleri Mester ve Daly'nin yaptıkları açıklamalarda üç faiz indiriminin hala makul olduğu belirtilirken, tarih konusunda aceleci davranılmaması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan, dün Almanya TÜFE verisi takip edildi. Aylık %0,4 olarak gerçekleşen (beklenti %0,5) enflasyon rakamı, Avrupa bölgesinde faiz indirimi konusunda olumlu sinyaller verdi. Fiyatlamalar tarafında; Dolar endeksi (DXY) gün içinde 105,1 seviyelerine kadar yükselse de günü 104,8 noktasında tamamladı. Bugünün veri takviminde, ABD'de ADP özel sektör istihdam verisi, hizmet PMI ve Fed Başkanı Powell'ın konuşması yer alırken, Euro bölgesinde açıklanacak TÜFE verisi önem arz etmekte. Yurt içinde ise bu sabah mart ayı enflasyonu takip edildi. Buna göre TÜFE aylık %3,16 olarak (beklenti %3,5) gerçekleşti. Böylelikle yıllık enflasyon %68,50 oldu. Kararın TL üzerinde net bir etki yapmadığını izlerken, gün içerisinde Dolar/TL'de dünkü kapanış seviyesi olan 32,05 civarında sakin seyir gözlenebilir. 

EUR/USD: Dün açıklamaları takip edilen Fed yetkilileri, Merkez Bankası'nın bu yıl için üç kez faiz indirimi yapmasını beklemeye devam ediyor. Öte yanda, ABD'de gelen güçlü veriler ise faiz indirimleri için acele edilmeyeceğini destekliyor. Bunun yanında, dün ECB'nin para politikasına yön verecek olan enflasyon verilerinden, Almanya'da mart ayı öncü TÜFE verisi takip edildi. Veri enflasyon baskısının azalmaya devam ettiğini gösterdi. EURUSD kısmi yükseliş kaydetti. Şu aşamada paritede yükselişin sürmesi durumunda 1,0830 ardından 1,0860 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,0725 seviyesi destek konumunda. Bugünkü veri takvimine bakıldığında Avrupa'da enflasyon, ABD'de ise ADP özel sektör istihdam verisi, hizmet sektörü PMI ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması öne çıkıyor. 

XAU/USD: Ons Altın son işlem gününü %1,3 yükselişle 2.281 seviyesinde tamamladı. Bir taraftan olumlu ABD verileri ve Fed üyelerinden gelen açıklamalar izlenirken, jeopolitik risklerin artması değerli maden için destekleyici. Teknik olarak bakıldığında, Ons Altın için 2.260 destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalındıkça 2.305 hedefte kalabilir. Aksi durumda 2.235 ana destek konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı