Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Deprem Bölgesi E-Birliktelik Kampanyası Lansmanı'nda, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yürütülen yardımlaşma seferberliğini bir adım daha ileri taşıdıklarını bildirdi.

Bakanlık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi Başkanı Ozan Acar ve e-ticaret sektörünün şirket temsilcileri ile Deprem Bölgesi E-Birliktelik Kampanyası Lansmanı düzenledi.

Bolat, geçen yıl başlatılan ve 75 işletmenin katıldığı "E-Seferberlik" ile deprem bölgesine 397 milyon TL değerinde yardım sağlandığını hatırlattı. Ömer Bolat ekonomik hayatı canlandırmayı amaçlayan E-Birliktelik Kampanyası'nın 11 ili kapsadığını aktardı.

Bakan Bolat, kampanya ile ilgili şunları söyledi:

"Kampanya kapsamında e-ticaret faaliyetinde bulunmayan KOBİ’ler, esnaflar ve tacirlere 3 ay boyunca komisyonsuz satış, reklam, pazarlama desteği ile birlikte e-ticaret eğitimleri de sunarak, bölge halkının refahının artırılması ve ticaret hayatının hızlandırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, Kızılay ve AFAD’ın yardım-destek kartlarını ve gıda paketlerini satışa sunarak, vatandaşlarımızın depremzedelere destek olmalarını kolaylaştırıyoruz."

Hibya Haber Ajansı