Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kayseri’deki emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmalarını ve keyifli, sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmalarını sağlamak için kente yeni hobi bahçeleri kazandırıldığı belirtildi.

Daha yeşil bir Kayseri için çalışıldığının altı çizilen açıklamada, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230 adet, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204 adet, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703 adet, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462 adet, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 adet ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 adet ve ikinci kısım 231 adet olmak üzere toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesinin hayata geçirildiği duyuruldu.

7 farklı bölgede toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi için başvuruların başladığı hatırlatılan açıklamada, “Hobi bahçelerimiz ile emekli vatandaşlarımızın hem de doğayla iç içe bir yaşam imkânı hem de sosyal bir etkileşim ortamı sunuyoruz. Yeni hobi bahçelerimiz ile birlikte toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi için başvuruları, 3 Nisan – 23 Nisan tarihleri arasında https://basvuru.kayseri.bel.tr link adresinden online olarak yapılacak” denildi.

Hibya Haber Ajansı